Лайм

Як приготувати торт з трубочок "Смерекова хата": класичний рецепт

Побалуйте своїх рідних на свято чи просто так

Навіть під час війни ніхто не скасовував дні народження, ювілеї, весілля та інші пам'ятні дати. У деяких містах у людей немає можливості замовити торт, тому чимало господинь навчилися пекти прості десерти вдома. І якщо ви вже робили торт Спартак на сковороді або Мурашник без випічки, візьміть собі на замітку торт із трубочок Смерекова хата. theLime ділиться простим рецептом таких ласощів.

Інгредієнти для тіста: маргарин (200 г), сметана (200 мл), борошно (400 г), ванільний цукор (1 уп.), цукор (150 г), розпушувач (2 ч. л.).

Інгредієнти для крему: сметана 25% (600 мл), цукрова пудра (200-250 г).

Інгредієнти для начинки: вишня без кісточок (600 г).

Фото: instagram.com/curcuma_at_home

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням тіста. У глибоку миску виливаємо сметану, додаємо в неї цукор і ванільний цукор, розпушувач, все ретельно перемішуємо. Борошно просіюємо через сито, нарізаємо маргарин або тремо його на терці. Змішуємо всі інгредієнти та замішуємо еластичне тісто. Відправляємо його до холодильника приблизно на 30-40 хвилин.

Через зазначений проміжок часу тісто розділяємо на 15 рівних частин. Кожну з них розкочуємо довжиною 30 см та шириною 7 см.

Вишні заздалегідь промиваємо та відокремлюємо від кісточок. Якщо вони заморожені – розморожуємо та зливаємо зайву рідину.

У кожну смужку з тіста викладаємо трохи вишень і скачуємо її в трубочку, закріплюючи краї. Всього із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 15 трубочок.

Читайте також: Так ви ще не готували. Рецепт торта Бите скло зі згущеним молоком.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Викладаємо підготовлені трубочки на деко, вистелене пергаментом, і ставимо в гарячу духову шафу. Випікаємо 20-25 хвилин, потім дістаємо і даємо їм трохи охолонути.

Для сметанного крему збиваємо за допомогою міксера сметану із цукровою пудрою.

Збираємо торт Смерекова хата: викладаємо 5 трубочок, змащуємо кремом, потім 4 трубочки та крем, 3 трубочки та крем і так далі. Наприкінці змащуємо всі боки кремом. За бажанням зверху можна полити розтопленим шоколадом або посипати кокосовою стружкою.

Ставимо на кілька годин у холодильник, щоб торт просочився, а потім подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину