Лайм

Не треба пекти коржі: рецепт торта Спартак на сковороді

Візьміть собі на замітку такий варіант десерту

Багато хто з нас вважає, що приготування тортів – це дуже складний та довгий процес, що потребує спеціальних навичок. Однак існує величезна кількість рецептів, з якими впорається навіть господиня-початківець, наприклад, тістечка Картопля з печива або вафельного торта з горіхами і згущеним молоком. theLime також підібрав для вас простий рецепт торта Спартак, який готується на сковороді.

Інгредієнти для коржів: яйце (1 шт.), яєчний жовток (1 шт.), цукор (120 г), вершкове масло (65 г), сіль (щіпка), какао (30 г), мед (2 ст. л .), сода (1 ч. л. без гірки), борошно (250 г).

Інгредієнти для крему: сметана (800 г), цукрова пудра (100 г), загусник сметани (2 уп.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Для приготування торта на сковороді спочатку змішуємо в каструлі яйце та жовток, розтоплене масло, какао, цукор, сіль і мед, перемішуємо все вінчиком до однорідності.

Ставимо її на найменший вогонь і постійно помішуючи, прогріваємо до повного розчинення цукру. Але не кип'ятимо. Знімаємо з вогню та в гарячу масу додаємо соду, активно перемішуємо. Маса почне світлішати та збільшуватися в обсязі – так і має бути. Чекаємо, поки вона охолоне до кімнатної температури.

У масу, що охолола, поступово просіваємо через сито борошно, вимішуємо спочатку ложкою, потім викладаємо тісто на робочу поверхню і продовжуємо замішувати. Тісто буде м'яким і злегка липнути.

Поділяємо його на 8 приблизно рівних частин. Викладаємо на тарілку, накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 40-60 хвилин.

Читайте також: Як приготувати торт Мурашник без випічки.

Через зазначений проміжок часу присипаємо борошном стіл, розкочуємо тісто максимально тонко, вирізаємо коло діаметром 18 см.

Проколюємо кожен корж у кількох місцях виделкою, щоб тісто під час випікання не роздувалося.

Розігріваємо суху сковороду без олії і випікаємо коржи на найменшому вогні по 2-3 хвилини з одного боку, а з другого - 20-30 секунд. Повинно вийти приблизно 10 коржів.

Готуємо сметанний крем: збиваємо сметану з цукровою пудрою і загусником до загустіння, можна додати цедру 1 лимона.

Коли коржі охолонуть, змащуємо кремом – по 2 ст. л. на кожен, прикрашаємо.

Ставимо готовий торт Спартак у холодильник на кілька годин, щоб він просочився. Потім подаємо на стіл, порізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Готуємо українські палюшки - особливий рецепт лінивих вареників

Розповідаємо, як готувати палюшки - ліниві вареники, які готують на Львівщині та на Закарпатті

Тест на IQ: знайдіть помилки на зображенні баскетбольної гри

Художник припустився кількох помилок на зображенні баскетбольної гри - знайдіть їх і пам'ятайте, що головоломки тренують мозок