Меню на Новий рік рідко обходиться без десертів – особливо, якщо вдома є діти. Існує багато зимових солодощів, які підійдуть для святкового столу. Серед них - пляцок "Сніговик у тропіках" та медовий Снікерс із заварним кремом. Цього разу поділимося рецептом новорічного торта Орео з хрумким і солодким печивом, яке багатьом подобається.
Інгредієнти: яйця – 3 шт., цукор – 300 г, ванілін – 1 пакетик, вершкове масло – 165 г, молоко – 180 мл, борошно – 300 г, розпушувач – 15 г, печиво Орео – 2 пачки. Для глазурі: сир маскарпоне – 250 г, ванілін, 100 г цукрової пудри.
Читайте по темі: Так ви ще не готували: рецепт торта Бите скло зі згущеним молоком.
Приготування торта Орео на Новий рік
Яйця виймаємо із холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. У мисці збиваємо їх із цукром, ваніліном та розм'якшеним вершковим маслом.
Борошно просіюємо через сито, змішуємо з розпушувачем і додаємо до яєчної маси у два підходи: засипте одну половину, акуратно помішуючи лопаткою, після чого влийте половину молока. Потім так само додайте другу частину борошна та молока.
Одну пачку печива Орео розламайте не надто дрібні шматочки. Додайте їх у тісто і перекладіть у форму для запікання. Для такої кількості тіста ідеально підійде форма діаметром близько 24 см. Щоб кекс не пригорів, змастіть форму олією і трохи присипте борошном.
Духовку розігрійте до 160 градусів та випікайте кекс для торта Орео протягом 50 хвилин. Щоб перевірити готовність, використовуйте сірник або зубочистку (вийде суха та чиста – кекс готовий).
Приготуйте глазур для торта: змішайте маскарпоне з ваніліном, цукровою пудрою та другою пачкою подрібненого печива Орео. Залишіть кілька печивок, щоб прикрасити торт на Новий рік.
Важливо: змащуйте кекс глазур'ю, коли він трохи охолоне. Інакше ніжний сир маскарпоне може розтанути.
- Читайте також, як приготувати лінивий чизкейк із сиром і печивом.
- Дізнайтеся рецепт класичного домашнього Наполеона.