Лайм

Як приготувати торт Орео на Новий рік-2023: простий рецепт

Смачний десерт сподобається дорослим та дітям

Меню на Новий рік рідко обходиться без десертів – особливо, якщо вдома є діти. Існує багато зимових солодощів, які підійдуть для святкового столу. Серед них - пляцок "Сніговик у тропіках" та медовий Снікерс із заварним кремом. Цього разу поділимося рецептом новорічного торта Орео з хрумким і солодким печивом, яке багатьом подобається.

Інгредієнти: яйця – 3 шт., цукор – 300 г, ванілін – 1 пакетик, вершкове масло – 165 г, молоко – 180 мл, борошно – 300 г, розпушувач – 15 г, печиво Орео – 2 пачки. Для глазурі: сир маскарпоне – 250 г, ванілін, 100 г цукрової пудри.

Читайте по темі: Так ви ще не готували: рецепт торта Бите скло зі згущеним молоком.

Фото: Pinterest

Приготування торта Орео на Новий рік

Яйця виймаємо із холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. У мисці збиваємо їх із цукром, ваніліном та розм'якшеним вершковим маслом.

Борошно просіюємо через сито, змішуємо з розпушувачем і додаємо до яєчної маси у два підходи: засипте одну половину, акуратно помішуючи лопаткою, після чого влийте половину молока. Потім так само додайте другу частину борошна та молока.

Одну пачку печива Орео розламайте не надто дрібні шматочки. Додайте їх у тісто і перекладіть у форму для запікання. Для такої кількості тіста ідеально підійде форма діаметром близько 24 см. Щоб кекс не пригорів, змастіть форму олією і трохи присипте борошном.

Духовку розігрійте до 160 градусів та випікайте кекс для торта Орео протягом 50 хвилин. Щоб перевірити готовність, використовуйте сірник або зубочистку (вийде суха та чиста – кекс готовий).

Приготуйте глазур для торта: змішайте маскарпоне з ваніліном, цукровою пудрою та другою пачкою подрібненого печива Орео. Залишіть кілька печивок, щоб прикрасити торт на Новий рік.

Важливо: змащуйте кекс глазур'ю, коли він трохи охолоне. Інакше ніжний сир маскарпоне може розтанути.

Новини партнерів

Читайте також

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай