14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина чи, як його ще називають, День усіх закоханих. Напередодні свята чоловіки обирають своїм другим половинкам оригінальні подарунки, а дівчата намагаються здивувати смачною вечерею та, звичайно ж, десертом. theLime підібрав для вас простий рецепт торта Червоний оксамит, перед яким ніхто не встоїть.
Інгредієнти для 2-х бісквітів: яйця (6 шт.), цукор (140 г), борошно (220 г), рослинна олія (80 г), какао (16 г), розпушувач (12 г), рідкий гелевий барвник червоного кольору (3 ч. л.), молоко (120 г).
Інгредієнти для ягідної начинки: пюре ягідне (300 г), цукор (1-2 ст. л.), кукурудзяний крохмаль (10 г).
Інгредієнти для крему: кремчиз (400 г), вершки 33% (200 г), цукрова пудра (1-2 ст. л.), ванілін.
Приготування:
Щоб приготувати торт на День закоханих, у невеликій мисці розводимо рідкий барвник гелю червоного кольору в невеликій кількості молока.
В окрему миску просіюємо через сито борошно, розпушувач та какао, перемішуємо.
В іншу миску розбиваємо яйця, починаємо збивати міксером і, продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор. Збиваємо доти, доки не вийде стійка пишна маса. Потім вливаємо молоко з барвником і олію, акуратно перемішуємо.
Згодом поступово додаємо всі сухі інгредієнти у рідкі, акуратно перемішуючи силіконовою лопаткою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 160°С. Тісто виливаємо у форму, вистелену пергаментним папером. Ставимо в гарячу духову шафу і випікаємо бісквіт приблизно 40-45 хвилин. Потім проробляємо те саме з 2-м бісквітом.
Читайте також: Як приготувати торт Мурашник без випічки.
Готовий бісквіт виймаємо з духовки та чекаємо, поки він охолоне. Потім прибираємо в холодильник мінімум на 1 годину. Холодний бісквіт розрізаємо навпіл. Зрізаємо шапочку бісквіту – вона знадобиться для крихт (як декор зверху).
Для ягідного прошарку беремо чорну та червону смородину. Подрібнюємо ягоди в пюре за допомогою блендера, додаємо цукор і крохмаль (його необхідно розвести в ложці холодної води і проварити декілька хвилин до загустіння. Коли охолоне, поставити в холодильник на 1 годину, накривши впритул плівкою).
Для крему в глибоку миску викладаємо кремчиз, вершки, цукрову пудру та ванілін. Збиваємо міксером у пишну густу масу. Потім залишаємо крем у холодильнику на 30 хвилин.
Формуємо торт: корж, потім крем, потім ягідна начинка, знову корж і так далі. Кремом, що залишився, вирівнюємо верх і боки, а з обрізків бісквіту в блендері робимо крихту і посипаємо нею торт.
Прибираємо в холодильник щонайменше на 4 години, а краще – на всю ніч.
Подаємо торт з ягодами Червоний оксамит до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити торт Бите скло зі згущеним молоком.
- Читайте також на theLime, як спекти Медовик з кремом пломбір і полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.