Бельгійські вафлі - популярний смаколик, який готують із рідкого тіста. Воно може бути солодким, і тоді страву можна подавати як десерт, або солоним. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати солоні бельгійські вафлі з сиром, які стануть чудовим варіантом швидкого та ситного сніданку.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), сметана 20% (150 г), твердий сир (100 г), борошно (160 г), сіль (за смаком), розпушувач (1 упаковка), вершкове масло (30 г), часник (1-2 зубчики), зелень петрушки (5-10 г).
Приготування:
Твердий сир натріть на тертці, перекладіть у миску та відставте убік.
Зелень петрушки ретельно промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником та подрібніть. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес.
Візьміть окрему глибоку миску та вбийте туди яйця. Додайте дрібку солі і збийте міксером до утворення пишної піни. Кількість солі регулюйте залежно від вибраного вами сиру, якщо він надто солоний, то сіль у тісто можна не додавати.
Читайте також: Як приготувати хрумкі бельгійські вафлі: простий рецепт в електровафельниці.
Далі додайте сметану та розтоплене вершкове масло. Щоб розтопити вершкове масло, поставте його в мікрохвильову піч, вибравши режим "розморожування". Спочатку потримайте 10 секунд, якщо за цей час погано розтопилося, повторіть процедуру ще 1-2 рази.
Потім додайте у тісто натертий сир, подрібнену зелень, часник і добре перемішайте.
Борошно з'єднайте з розпушувачем і покладіть у миску з іншими інгредієнтами. Ретельно вимішайте, щоб не було грудочок. У цьому рецепті тісто має вийти досить густим.
У розігріту електровафельницю рівномірно викладіть тісто для бельгійських вафель, закрийте і готуйте приблизно 3-4 хвилини. Подавати вафлі можна зі сметаною та зеленню або просто так.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні яблучні вафлі на сніданок.
- Дізнайтесь також рецепт вафельних трубочок зі згущеним молоком на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.