Лайм

Як приготувати солоні бельгійські вафлі з сиром: простий рецепт

Смачний варіант популярного сніданку

Бельгійські вафлі - популярний смаколик, який готують із рідкого тіста. Воно може бути солодким, і тоді страву можна подавати як десерт, або солоним. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати солоні бельгійські вафлі з сиром, які стануть чудовим варіантом швидкого та ситного сніданку.

Інгредієнти: яйця (2 шт.), сметана 20% (150 г), твердий сир (100 г), борошно (160 г), сіль (за смаком), розпушувач (1 упаковка), вершкове масло (30 г), часник (1-2 зубчики), зелень петрушки (5-10 г).

Фото: Getty Images

Приготування:

Твердий сир натріть на тертці, перекладіть у миску та відставте убік.

Зелень петрушки ретельно промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником та подрібніть. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес.

Візьміть окрему глибоку миску та вбийте туди яйця. Додайте дрібку солі і збийте міксером до утворення пишної піни. Кількість солі регулюйте залежно від вибраного вами сиру, якщо він надто солоний, то сіль у тісто можна не додавати.

Читайте також: Як приготувати хрумкі бельгійські вафлі: простий рецепт в електровафельниці.

Далі додайте сметану та розтоплене вершкове масло. Щоб розтопити вершкове масло, поставте його в мікрохвильову піч, вибравши режим "розморожування". Спочатку потримайте 10 секунд, якщо за цей час погано розтопилося, повторіть процедуру ще 1-2 рази.

Потім додайте у тісто натертий сир, подрібнену зелень, часник і добре перемішайте.

Борошно з'єднайте з розпушувачем і покладіть у миску з іншими інгредієнтами. Ретельно вимішайте, щоб не було грудочок. У цьому рецепті тісто має вийти досить густим.

У розігріту електровафельницю рівномірно викладіть тісто для бельгійських вафель, закрийте і готуйте приблизно 3-4 хвилини. Подавати вафлі можна зі сметаною та зеленню або просто так.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби

Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати

Як в домашніх умовах приготувати оригінальну сирну паску Три шоколади без випічки, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни