Лайм

Як приготувати соковиті рулетики з лавашу з фаршем: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Чимало господинь полюбляють експериментувати з різними стравами з лаваша: хтось робить швидку піцу на сковороді, а інші балують своїх близьких закускою з лаваша з крабовими паличками. theLime ділиться з вами простим рецептом рулетиків з курячим фаршем, які потрібно запікати в духовці.

Інгредієнти: лаваш, курячий фарш (250 г), цибуля (0,5 шт.), зелень, сіль, перець, паприка, гранульований часник, томатна паста (1 ст. л.), сметана (1 ст. л.), твердий сир (200 г), яйце для змащування (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Фарш можна купити в найближчому супермаркеті або приготувати самостійно, подрібнивши куряче філе у м'ясорубці.

Цибулю очищаємо, промиваємо у воді та нарізаємо дрібним кубиком, додаємо у фарш.

Зелень споліскуємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем і додаємо у фарш разом із спеціями.

Для соусу змішуємо в окремій піалі томатну пасту зі сметаною. Твердий сир тремо на терці.

Читайте також: Що загорнути у лаваш: топ-10 начинок без розігріву.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190-200°С.

Розгортаємо лист лаваша, змащуємо його соусом, зверху викладаємо курячий фарш зі спеціями та зеленню. Потім посипаємо натертим сиром і згортаємо у рулет.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього рулетики з лаваша.

У піалу розбиваємо яйце і злегка збиваємо його вінчиком чи виделкою. Змащуємо ним рулетики з м'ясом та зверху посипаємо натертим сиром.

Ставимо деко в гарячу духовку і запікаємо приблизно 25-30 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки страва трохи охолоне.

Подаємо до столу з будь-яким салатом або гарніром і насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/yana_bardych

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні