Лайм

Незвичайний рецепт на Масляну: як приготувати млинці з кремом та вишнями

Порадуйте себе та своїх близьких

Смачні млинці – головна страва такого народного свята, як Масляна. Відомо, що млинець символізує сонце, і вважається, що чим більше господиня приготує їх, тим більше щасливих днів у родини буде в прийдешньому році. Ми вже розповідали, яку начинку можна обрати для цієї страви, а цього разу поділимося ще одним смачним рецептом.

Фото: pinterest

Для того, щоб зробити ніжні млинці з вишнями та сметанним кремом, візьміть для тіста: 2 яйця, 2 ст л цукру, 0,5 ч л солі, 2 стакана молока, 1,5 стакана борошна, 1 ст л олії. Для крему: 500 г сметани, 200-300 г цукрової пудри, 1 пакетик згущувача для сметани. Для начинки: вишня у власному соку (на вказані пропорції знадобиться приблизно 1 півлітрова баночка).

Всього із даних пропорцій у вас має вийти близько 12 млинців на великій сковорідці.

Читайте також: Масляна 2023: значення свята та правила на кожен день тижня.

Приготування: всі компоненти для тіста з’єднуємо у окремій глибокій ємності та перемішуємо. Консистенція має бути рідкою. Смажимо млинці на сухій сковорідці по півхвилини з кожної сторони. Млинці стараємося робити тоненькими.

Починаємо готувати крем: для цього всі вищевказані інгредієнти з’єднуємо та збиваємо все блендером. Крем готовий.

Фото: pinterest

Робимо фінальний етап: на млинець викладаємо сметанний крем, вишні і загортаємо конвертиком. Ставимо в холодильник на кілька годин. Готові млинці за бажання можна присипати шоколадом.

Читайте на тему: Другий день Масляної: традиції та головні заборони 21 лютого.

Інші варіанти приготування крему для млинців:

- маскарпоне + вершки + цукрова пудра

- сметана + вершки + цукрова пудра

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні