Лайм

Що загорнути у млинці на Масляну: рецепти смачних та ситних начинок

Поекспериментуйте на дозвіллі

У 2023 році веселе народне свято Масляна, яке символізує проводи зими та зустріч весни, розпочинається 20 лютого та закінчується 26 лютого. Протягом усього тижня прийнято випікати млинці та ходити один до одного у гості. Оскільки млинець – це символ сонця, вважається, що чим більше господиня зробить їх, тим більше сонячних та радісних днів буде у сім'ї цього року. theLime ділиться з вами простим рецептом млинців, а також варіантами начинок, які можна загорнути в них і урізноманітнити меню на Масляну.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для млинців: молоко (500 мл), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), цукор (3 ст. л.), пшеничне борошно (1,5 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), розпушувач (на кінчику ножа).

Приготування:

У миску наливаємо молоко кімнатної температури. Додаємо до нього сіль, цукор та розбиваємо яйця. Перемішуємо всі вінчиком.

Поступово всипаємо борошно в яєчно-молочну суміш. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Наприкінці додаємо розпушувач. Тісто за консистенцією має нагадувати сметану. Залишаємо його за кімнатної температури на 15-20 хвилин.

Після того, як тісто на млинці трохи постояло, додаємо в нього рослинну олію, перемішуємо і починаємо їх смажити.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або олією. Виливаємо на неї порцію тіста та рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Як тільки у млинця почне з'являтися скоринка – перевертаємо його на інший бік за допомогою силіконової лопатки. Таким чином на смаження млинця з кожного боку йде приблизно 1-2 хвилини.

Потім знімаємо його зі сковороди, викладаємо на велику тарілку, змащуємо вершковим маслом та зверху накриваємо кришкою. Повторюємо ту ж процедуру з тістом, що залишилося.

Читайте також: Вареники з сиром – головна страва на Масляну в Україні.

Варіанти начинок для млинців

1. М'ясна начинка

Інгредієнти: м'ясо (350 г), цибуля (2 шт.), сметана (1 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Беремо будь-яке м'ясо (курка, свинина, яловичина чи мікс), відварюємо до готовності та подрібнюємо у блендері або на м'ясорубці. Обсмажуємо на вершковому маслі цибулю, потім додаємо в неї готове м'ясо і тримаємо на сковороді декілька хвилин, солимо і перчимо. Наприкінці змішуємо з 1 ст. л. сметани та викладаємо на млинці.

2. Печінкова начинка

Інгредієнти: печінка (300 г), яйця (3 шт.), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), сіль, перець.

Приготування:

Печінку промиваємо, очищаємо від плівок та неїстівних частин, відварюємо до готовності. Яйця викладаємо в каструлю з водою і варимо вкруту - 10 хвилин після закипання, потім чекаємо, поки охолоне.

Моркву та цибулю очищаємо, нарізаємо дрібно і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом.

Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і викладаємо в млинці.

3. Грибна начинка

Інгредієнти: печериці (200 г), цибуля (2 шт.), твердий сир (100 г), кріп (0,5 пучка), часник (1 зубчик), сіль, перець.

Приготування:

Печериці промиваємо, нарізаємо і обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею та вершковим маслом на сковороді, солимо, перчимо. Чекаємо, доки начинка трохи охолоне.

Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, дрібно рубаємо ножем. Твердий сир тремо на терці. Змішуємо обсмажені гриби, сир та зелень.

Читайте також: Як не зіпсувати млинці на Масляну: 5 головних помилок при випіканні вдома.

4. Картопляна начинка

Інгредієнти: картопляне пюре (500 г), гриби (300 г), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), сіль, перець.

Приготування:

Для приготування такої начинки потрібно заздалегідь відварити картоплю до готовності та розім'яти за допомогою картоплем'ялки.

Моркву та цибулю очищаємо, нарізаємо. Гриби промиваємо, нарізаємо і обсмажуємо з цибулею та морквою на вершковому маслі чи рослинній олії.

Змішуємо всі підготовлені інгредієнти та начиняємо млинці.

5. Гречана начинка

Інгредієнти: гречана каша (3 ст. л.), м'ясний фарш (300 г), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.).

Приготування:

Гречану крупу промиваємо та відварюємо до готовності. М'ясний фарш обсмажуємо окремо або разом із подрібненими цибулею і морквою. Змішуємо все разом, доводимо до смаку та начиняємо млинці.

6. Сирна начинка

Інгредієнти: кисломолочний сир (500 г), кріп (1 пучок), петрушка (1 пучок), часник (3 зубчики).

Приготування:

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Змішуємо сир, часник та зелень, за бажанням солимо. Викладаємо начинку на млинці та загортаємо їх.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво