Напередодні Масляної 2023 господині починають запасатися рецептами млинців, щоб у святковий тиждень побалувати домочадців різними варіантами. З усіх видів та різноманіття млинців найбільшою популярністю користуються налисники. Від звичайних млинців вони відрізняються тим, що печуть їх тоншими і практично без смаку - це робиться для того, щоб вони не затьмарювали смак начинки. Розповідаємо, як приготувати класичну страву свята – налисники з сиром.
Інгредієнти для тіста: борошно (2 склянки), молоко (1,5 склянки), яйця (2 шт.), окріп (1,5 склянки), олія (2 ст.л.), цукор (за смаком).
Інгредієнти для начинки: сир кисломолочний (600 г), мед (2-3 ст.л.), сметана (3-4 ст.л.), родзинки (50 г).
Читайте також: Коли Масляна в 2023 році і як приготувати ідеальне тісто на млинці.
Приготування:
У глибокій мисці з'єднайте молоко, яйця, борошно та цукор за допомогою блендера і безперервно збиваючи, додайте окріп. Додайте олію і перемішайте.
Сковороду для млинців добре розігрійте, вилийте тісто тонким шаром і смажте млинець із двох боків до золотистого кольору. Посмажте так усі млинці.
Родзинки ретельно промийте, залийте окропом і залиште на 10-15 хвилин. Потім воду злийте та просушіть родзинки на паперовому рушнику.
Сир перетріть через сито, додайте мед, сметану, родзинки і добре перемішайте. Начинка готова.
Сформуйте налисники: на млинець викладіть приблизно 1,5 ст. начинки і скрутіть трубочкою, підвернувши краї. Те саме зробіть з іншими млинцями.
Готові млинці з сиром полийте згущеним молоком або подавайте зі сметаною.
- Раніше ми розповідали, як приготувати налисники з куркою, грибами та сиром, щоб начинка була соковитою.
- Читайте також, як приготувати ніжні млинці із сьомгою та зеленню на Масляну.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.