Лайм

Налисники з сиром - класична страва на Масляну: як їх приготувати

Порадуйте близьких смачними млинцями

Напередодні Масляної 2023 господині починають запасатися рецептами млинців, щоб у святковий тиждень побалувати домочадців різними варіантами. З усіх видів та різноманіття млинців найбільшою популярністю користуються налисники. Від звичайних млинців вони відрізняються тим, що печуть їх тоншими і практично без смаку - це робиться для того, щоб вони не затьмарювали смак начинки. Розповідаємо, як приготувати класичну страву свята – налисники з сиром.

Інгредієнти для тіста: борошно (2 склянки), молоко (1,5 склянки), яйця (2 шт.), окріп (1,5 склянки), олія (2 ст.л.), цукор (за смаком).

Інгредієнти для начинки: сир кисломолочний (600 г), мед (2-3 ст.л.), сметана (3-4 ст.л.), родзинки (50 г).

Читайте також: Коли Масляна в 2023 році і як приготувати ідеальне тісто на млинці.

Фото: pexels.com

Приготування:

У глибокій мисці з'єднайте молоко, яйця, борошно та цукор за допомогою блендера і безперервно збиваючи, додайте окріп. Додайте олію і перемішайте.

Сковороду для млинців добре розігрійте, вилийте тісто тонким шаром і смажте млинець із двох боків до золотистого кольору. Посмажте так усі млинці.

Родзинки ретельно промийте, залийте окропом і залиште на 10-15 хвилин. Потім воду злийте та просушіть родзинки на паперовому рушнику.

Сир перетріть через сито, додайте мед, сметану, родзинки і добре перемішайте. Начинка готова.

Сформуйте налисники: на млинець викладіть приблизно 1,5 ст. начинки і скрутіть трубочкою, підвернувши краї. Те саме зробіть з іншими млинцями.

Готові млинці з сиром полийте згущеним молоком або подавайте зі сметаною.

Фото: pexels.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво