Лайм

Масляна починається 20 лютого: як приготувати ідеальні млинці

Побалуйте своїх близьких апетитною стравою з різними начинками

У 2023 році веселе народне свято Масляна, яке символізує проводи зими та зустріч весни, розпочинається 20 лютого і закінчується Прощеною неділею (26 лютого), коли потрібно просити вибачення у всіх рідних. Протягом усього тижня прийнято випікати млинці та ходити один до одного у гості. Оскільки млинець – це символ сонця, вважається, що чим більше господиня зробить млинців, тим більше сонячних та радісних днів буде у сім'ї цього року. theLime підготував для вас простий рецепт млинців на окропі, з яким впорається навіть кулінар-початківець.

Інгредієнти: молоко (300 мл), борошно (300 г), яйце (2 шт.), окріп (500 мл), розпушувач (1 ч. л.), сіль, цукор, рослинна олія (1 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, вливаємо до них молоко і починаємо збивати блендером чи вінчиком. Додаємо трохи солі та цукру, щоб тісто не було прісним, а також рослинну олію.

Борошно змішуємо з розпушувачем і просіюємо через сито, потім поступово всипаємо в рідкі інгредієнти і замішуємо тісто як на оладки.

Читайте також: У млинцях найважливіша пропорція: як готувати їх правильно.

Ставимо розігріватися чайник із відфільтрованою водою. Потім виливаємо в тісто приблизно 300 мл окропу. Потім можна додати ще трохи – залежно від консистенції тіста. Продовжуємо ретельно збивати блендером, міксером чи вінчиком вручну.

Якщо є час, залишаємо тісто приблизно на 10-15 хвилин, щоб борошно добре розійшлося. Через це тісто може стати ще густішим, тому можна додати ще трохи окропу.

Потім розігріваємо сковороду з рослинною олією чи вершковим маслом. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки та тримаємо на іншій стороні близько хвилини. Перекладаємо готовий тонкий млинець на тарілку і смажимо решту. За бажанням можна їх змастити вершковим маслом.

Подаємо до столу з будь-яким варенням, джемом, розтопленим шоколадом або Нутеллою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні