Лайм

З вишнями і сметанним кремом: як приготувати простий млинцевий торт

Зробити його простіше простого

У 2023 році веселе народне свято Масляна, яке символізує проводи зими та зустріч весни, починається 20 лютого і закінчується Прощеною неділею (26 лютого). Протягом цього тижня прийнято пекти млинці з різними начинками. І якщо ви вже робили їх із червоною рибою та вершковим сиром, цього разу здивуйте свою родину млинцевим тортом зі сметанним кремом та вишневою начинкою. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти для млинців: яйця (3 шт.), молоко (300 г), кукурудзяний крохмаль (3 ст. л.), підсолоджувач.

Інгредієнти для крему: сир (300 г), сметана або сирок (300 г), підсолоджувач, ванілін.

Інгредієнти для начинки: заморожені вишні без кісточок (300 г), вода (50 г), крохмаль (20 г), підсолоджувач.

Фото: instagram.com/hestia_ua

Приготування:

Для приготування такого десерту вишні можна заздалегідь не розморожувати, головне - щоб вони були без кісточок. Викладаємо їх у каструлю, заливаємо водою, додаємо крохмаль та підсолоджувач. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, постійно перемішуючи. Варимо приблизно 3-5 хвилин, доки рідина не стане прозорою. Перекладаємо готову вишневу начинку в миску, накриваємо харчовою плівкою в контакт і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, кукурудзяний крохмаль та підсолоджувач. Перемішуємо тісто на млинці за допомогою вінчика.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією і смажимо тонкі млинці. При цьому тісто необхідно щоразу ретельно перемішувати, тому що крохмаль осідає на дні та не розчиняється.

Читайте також: Готуємо смачний млинцевий торт з томатною начинкою.

Для сметанного крему змішуємо в глибокому посуді кисломолочний сир, сметану або дитячий сирок, підсолоджувач та ванілін. Подрібнюємо блендером до однорідної консистенції.

Для того, щоб зібрати торт, беремо роз'ємну форму для випічки. Усередині вистилаємо її харчовою плівкою. Викладаємо найкрасивіший млинець на дно форми, змащуємо його кремом, зверху ще один млинець, потім вишнева або будь-яка інша ягідна начинка. І так чергуємо доти, доки не закінчаться інгредієнти.

Накриваємо зверху млинцевий торт харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на ніч. Перед подачею можна прикрасити свіжими або замороженими ягодами.

Подаємо апетитний торт із млинців зі сметанним кремом та вишнями до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: instagram.com/hestia_ua

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Існують чіткі правила: як правильно вносити добриво з попелу, щоб не нашкодити рослинам

Як правильно використовувати попіл на городі, як приготувати з нього універсальне добриво для овочів, які оптимальні дози  

Даша Квіткова показала ніжну сукню із зав'язками у найпопулярнішому кольорі літа: як її носити

Відома блогерка Даша Квіткова продемонструвала в мережі, з чим поєднувати коротку білу сукню із зав'язками на спині, щоб виглядати стильно  

Як обробити рослини борною кислотою, щоб збільшити кількість зав'язі: корисні поради

Як приготувати добриво з борної кислоти і як правильно його використовувати для підживлення помідорів, перцю та інших рослин