Лайм

Густий та ніжний: як приготувати гороховий крем-суп з куркою

Смачна та поживна страва для сімейного обіду

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. Особливою популярністю останнім часом користуються супи-пюре. Якщо ви вже пробували готувати грибний суп з фрикадельками та вершками, дізнайтеся, як зварити гороховий крем-суп. Рецепт цієї простої та смачної страви підібрав для вас theLime.

Інгредієнти на 2-2,5 літри: горох (200 г), філе стегна (400 г), картопля (3 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), помідор (1 шт.) , сіль, перець, куркума (за смаком), лавровий лист, хліб для сухариків.

Фото: Getty Images

Приготування:

Горох замочіть у холодній воді на 3-5 годин або залиште на ніч. Так він скоріше звариться і буде м'який. Вранці воду злийте.

У каструлю відповідного розміру налийте воду та поставте на вогонь. Коли закипить, закиньте горох. Куряче м'ясо ретельно промийте, наріжте невеликими шматочками і відправте в каструлю разом із горохом. Варіть 30-40 хвилин.

Читайте також: Приготуйте замість звичайного супу: рецепт смачної грибної юшки.

Тим часом приготуйте засмажку овочеву. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібним кубиком. Очищену моркву натріть на тертці. Помідор наріжте невеликими шматочками. Обсмажте овочі на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.

Картоплю очистіть, наріжте та опустіть у каструлю. За ним – засмажку з овочів. Посоліть, приправте спеціями, додайте лавровий лист і варіть гороховий суп до готовності картоплі.

Далі дістаньте лавровий листок - він уже віддав усі свої смакові якості. Трохи бульйону відлийте в склянку - він знадобиться, якщо суп-пюре вийде надто густим. Візьміть занурювальний блендер і перетворіть гороховий суп на пюре.

Подавайте крем-суп із сухариками та зеленню. Щоб зробити сухарики, візьміть будь-який хліб, наріжте його на квадратики і висушіть у духовці за температури 180 градусів близько 8 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій