Лайм

Густий та ніжний: як приготувати гороховий крем-суп з куркою

Смачна та поживна страва для сімейного обіду

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. Особливою популярністю останнім часом користуються супи-пюре. Якщо ви вже пробували готувати грибний суп з фрикадельками та вершками, дізнайтеся, як зварити гороховий крем-суп. Рецепт цієї простої та смачної страви підібрав для вас theLime.

Інгредієнти на 2-2,5 літри: горох (200 г), філе стегна (400 г), картопля (3 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), помідор (1 шт.) , сіль, перець, куркума (за смаком), лавровий лист, хліб для сухариків.

Фото: Getty Images

Приготування:

Горох замочіть у холодній воді на 3-5 годин або залиште на ніч. Так він скоріше звариться і буде м'який. Вранці воду злийте.

У каструлю відповідного розміру налийте воду та поставте на вогонь. Коли закипить, закиньте горох. Куряче м'ясо ретельно промийте, наріжте невеликими шматочками і відправте в каструлю разом із горохом. Варіть 30-40 хвилин.

Читайте також: Приготуйте замість звичайного супу: рецепт смачної грибної юшки.

Тим часом приготуйте засмажку овочеву. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібним кубиком. Очищену моркву натріть на тертці. Помідор наріжте невеликими шматочками. Обсмажте овочі на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.

Картоплю очистіть, наріжте та опустіть у каструлю. За ним – засмажку з овочів. Посоліть, приправте спеціями, додайте лавровий лист і варіть гороховий суп до готовності картоплі.

Далі дістаньте лавровий листок - він уже віддав усі свої смакові якості. Трохи бульйону відлийте в склянку - він знадобиться, якщо суп-пюре вийде надто густим. Візьміть занурювальний блендер і перетворіть гороховий суп на пюре.

Подавайте крем-суп із сухариками та зеленню. Щоб зробити сухарики, візьміть будь-який хліб, наріжте його на квадратики і висушіть у духовці за температури 180 градусів близько 8 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього