Взимку необхідно ретельніше стежити за раціоном сім'ї. Адже через незбалансоване харчування, а також нервове перенапруження навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або інфекцію. Тому кілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже готували суп з лісових грибів або сирний суп з фрикадельками, цього разу урізноманітніть своє меню капустняком з квашеною капустою і свіжою. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: свинина або інше м'ясо (300-400 г), квашена капуста (300 г), свіжа капуста (200-300 г), вода (3 л), картопля (4-5 шт.), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), сало або смалець (100 г), томатна паста (2-3 ст. л.), пшоно (1/2 склянки), зелень кропу, перець, цукор, сіль.
Приготування:
М'ясо промиваємо в холодній воді, нарізаємо на шматочки, викладаємо в каструлю з відфільтрованою водою. Доводимо до кипіння і прибираємо за допомогою шумівки піну, що утворилася.
Свіжу капусту промиваємо, знімаємо кілька листочків, дрібно шаткуємо ножем. Те саме робимо і з квашеною.
Розігріваємо сковороду з 50 г сала або смальцю і тушкуємо обидва види капусти до напівготовності.
Пшоно промиваємо кілька разів у проточній воді. Картоплю очищаємо та нарізаємо середнім кубиком.
Після того, як м'ясо проварилося 45-60 хвилин, додаємо до нього в каструлю пшоно і нарізану картопля. Потім, коли звариться картопля, додаємо тушковану капусту і варимо 20 хвилин з моменту закипання.
Читайте також: Як приготувати легкий розсольник із рисом на курячому бульйоні.
Тим часом зробимо овочеву засмажку. Промиваємо і очищаємо цибулю і моркву, дрібно нарізаємо цибулю, а моркву можна натерти на тертці.
Розігріваємо сковороду з другою половиною смальцю або сала, підсмажуємо цибулю та моркву на слабкому вогні. Потім додаємо томатну пасту, сіль та перець.
Готову засмажку відправляємо в каструлю і додаємо дрібно нарізаний кріп. Якщо потрібно, додаємо сіль. Доводимо ще раз все до кипіння та вимикаємо плиту. Даємо українському супу настоятися 20-30 хвилин під закритою кришкою.
Розливаємо наваристий суп із квашеною капустою по тарілках і подаємо до столу зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як зварити солянку з ковбасою та свининою.
- Читайте також на theLime, як приготувати тушковану капусту з м'ясом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.