Лайм

Смачний і наваристий: як приготувати капусняк зі свіжою і квашеною капустою

Побалуйте близьких смачною першою стравою

Взимку необхідно ретельніше стежити за раціоном сім'ї. Адже через незбалансоване харчування, а також нервове перенапруження навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або інфекцію. Тому кілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже готували суп з лісових грибів або сирний суп з фрикадельками, цього разу урізноманітніть своє меню капустняком з квашеною капустою і свіжою. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: свинина або інше м'ясо (300-400 г), квашена капуста (300 г), свіжа капуста (200-300 г), вода (3 л), картопля (4-5 шт.), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), сало або смалець (100 г), томатна паста (2-3 ст. л.), пшоно (1/2 склянки), зелень кропу, перець, цукор, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

М'ясо промиваємо в холодній воді, нарізаємо на шматочки, викладаємо в каструлю з відфільтрованою водою. Доводимо до кипіння і прибираємо за допомогою шумівки піну, що утворилася.

Свіжу капусту промиваємо, знімаємо кілька листочків, дрібно шаткуємо ножем. Те саме робимо і з квашеною.

Розігріваємо сковороду з 50 г сала або смальцю і тушкуємо обидва види капусти до напівготовності.

Пшоно промиваємо кілька разів у проточній воді. Картоплю очищаємо та нарізаємо середнім кубиком.

Після того, як м'ясо проварилося 45-60 хвилин, додаємо до нього в каструлю пшоно і нарізану картопля. Потім, коли звариться картопля, додаємо тушковану капусту і варимо 20 хвилин з моменту закипання.

Читайте також: Як приготувати легкий розсольник із рисом на курячому бульйоні.

Тим часом зробимо овочеву засмажку. Промиваємо і очищаємо цибулю і моркву, дрібно нарізаємо цибулю, а моркву можна натерти на тертці.

Розігріваємо сковороду з другою половиною смальцю або сала, підсмажуємо цибулю та моркву на слабкому вогні. Потім додаємо томатну пасту, сіль та перець.

Готову засмажку відправляємо в каструлю і додаємо дрібно нарізаний кріп. Якщо потрібно, додаємо сіль. Доводимо ще раз все до кипіння та вимикаємо плиту. Даємо українському супу настоятися 20-30 хвилин під закритою кришкою.

Розливаємо наваристий суп із квашеною капустою по тарілках і подаємо до столу зі сметаною.

Фото: instagram.com/krp_anedchenko

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Існують чіткі правила: як правильно вносити добриво з попелу, щоб не нашкодити рослинам

Як правильно використовувати попіл на городі, як приготувати з нього універсальне добриво для овочів, які оптимальні дози  

Даша Квіткова показала ніжну сукню із зав'язками у найпопулярнішому кольорі літа: як її носити

Відома блогерка Даша Квіткова продемонструвала в мережі, з чим поєднувати коротку білу сукню із зав'язками на спині, щоб виглядати стильно  

Як обробити рослини борною кислотою, щоб збільшити кількість зав'язі: корисні поради

Як приготувати добриво з борної кислоти і як правильно його використовувати для підживлення помідорів, перцю та інших рослин