Лайм

Топ-5 поширених помилок під час миття голови, які псують вигляд волосся

Запам'ятайте ці прості правила

Красиве волосся - індикатор гарного здоров'я, але правильний догляд теж має значення. Видання Byrdie і трихолог Софія Емманюель розповіли про помилки, яких люди найчастіше припускаються під час миття голови. Через них волосся може швидко бруднитися, плутатися і пошкоджуватися.

Помилка №1: недостатнє змочування волосся

Перед нанесенням шампуню волосся слід ретельно змочити. Кожне пасмо має бути мокрим, щоб отримати глибоке очищення. Для цього потрібно лише близько хвилини поливати голову струменем душа, але якщо волосся густе і жорстке, проведіть по ньому пальцями і переконайтеся, що вода пройшла від коренів до кінчиків.

Читайте також: Експерти розповіли, чи потрібно мити голову щодня.

Фото: Getty Images

Помилка №2: забагато шампуню

З кількістю шампуню під час миття голови легко помилитися. Якщо його замало, він не покриє всі пасма і не зробить волосся досить чистим. Якщо багато – вимити шампунь може бути важко. Однак є спосіб визначити, скільки вам потрібно. Для короткого волосся видавіть краплю шампуня розміром із монету в 25 копійок. Для волосся середньої довжини орієнтуйтесь на 50 копійок. Якщо у вас довге волосся, вам доведеться видавити трохи більше, ніж 5 копійок. Потім пальцями нанесіть продукт, починаючи зі шкіри голови та верхівки.

Помилка №3: погане очищення скальпу

Очищати шкіру голови дуже важливо. Щоб добре промити волосся від шкірного сала, не просто зробіть легкий масаж пальцями, а приділіть скальпу три хвилини, незалежно від довжини або типу волосся. "Витратити менше трьох хвилин на шкіру голови - це все одно, що швидко протерти шваброю брудну підлогу, а не очистити поверхню від бруду", - пояснює експерт.

Читайте також: Експерти дали 4 поради, як запобігти випадінню волосся.

Фото: unsplash.com

Помилка № 4: недостатнє промивання шампуню

Недостатнє ополіскування волосся призводить до того, що шампунь осідає на волоссі, через що воно швидше забруднюється. Важливо приділити цьому хоча б хвилину перед тим, як переходити до використання кондиціонера. При цьому кондиціонер важливо наносити лише дві третини волосся знизу, не торкаючись коріння та шкіри голови. Шкіра сама по собі виробляє жир, а з кондиціонером ефект буде надмірним.

Помилка №5: нерівномірне нанесення

Щоб волосся не плуталося і не ламалося, наносити кондиціонер слід рівномірно. Допоможе в цьому гребінець із широкими зубчиками. Ефект буде кращим, якщо ви трохи просушите волосся рушником перед нанесенням кондиціонера. Для м'якого і кучерявого волосся може знадобитися трохи більше засобу, але змивати його слід ретельно.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини