Лайм

Як спекти жайворонків на свято Сорок святих: простий рецепт

Традиційне частування готують на велике церковне свято

22 березня - свято Сорока святих, також відомих як 40 Севастійських мучеників. Традиційно цього дня господині готували випічку у вигляді птахів - жайворонків. Простим та пісним рецептом цього частування ділимося з вами.

Інгредієнти: 3 склянки борошна, 1 склянка води, півсклянки цукру, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка ванільного цукру, 20 г живих дріжджів, третина склянки рослинної олії, родзинки - за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Дріжджі розводимо із цукром та сіллю, заливаємо водою та перемішуємо. У цю суміш просіюємо борошно і замішуємо пісне тісто.

У тісто додаємо олію і продовжуємо вимішувати доти, доки воно не перестане липнути до рук.

Залишаємо готове тісто в мисці під рушником на півгодини. Коли воно підніметься, ще раз його обминаємо.

Читайте також: Тісто не повинно бути рідким: як спекти вдалі паски на свято Великодня-2023.

Ділимо тісто на кульки однакового розміру, розкочуємо в ковбаски довжиною близько 15 см і зав'язуємо у вузлик у формі пташки. Як це зробити - показано у відео .

Готову пташку прикрашаємо - витягуємо дзьоб, в якості вічок використовуємо родзинки.

Викладаємо жайворонків на пергамент і через 15 хвилин ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готову випічку змащуємо пензликом, злегка змоченим олією, щоб вони виглядали блискучими та красивими.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times