Лайм

Названі найбрудніші предмети на кухні, які потрібно ретельніше мити

Приділіть їм увагу під час прибирання

Чиста кухня - предмет особливої гордості багатьох господинь та господарів. Однак є місця та предмети, про очищення яких забувають навіть найохайніші люди. Дослідження, опубліковане в Journal of Food Protection, показало, що найбільше мікробів ховається в несподіваному місці - на ваших баночках для спецій.

Фото: pixabay.com

Метою роботи було визначити рівень перехресного забруднення різних кухонних поверхонь. Команда Університету Північної Кароліни попросила 371 учасника приготувати обід, що складався з котлет та салату. Щоб відстежити переміщення патогену, дослідники ввели в м'ясо бактеріофаг під назвою MS2, який не становить небезпеки для людини.

Після того, як страви були готові, дослідники брали мазки з кухонного начиння та поверхонь, щоб перевірити наявність MS2. Виявилося, що найбільш забрудненими об'єктами були контейнери для спецій – бактерії знайшли на 48% зразків.

Читайте також: Які засоби побутової хімії не можна змішувати під час прибирання: важливе нагадування.

Другими за ступенем забруднення виявилися обробні дошки, а третє місце дісталося кришкам відер для сміття. Згідно з дослідженням, ручки кранів були найменш забрудненим об'єктом.

Фото: pixabay.com

"Ми були здивовані, тому що раніше не бачили доказів забруднення контейнерів для спецій, - йдеться у прес-релізі команди. - Більшість досліджень перехресного забруднення кухонних поверхонь через поводження з сирим м'ясом або продуктами з птиці були зосереджені на кухонних обробних дошках або кранів і нехтували такими поверхнями, як контейнери для спецій, кришки сміттєвих баків та інше кухонне начиння".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil