Лайм

Ретроградний Меркурій у квітні 2023 року: коли розпочнеться і чого чекати в цей період

Підготуйтеся до нього заздалегідь

Ретроградний Меркурій – астрономічне явище, яке відбувається кілька разів на рік. Найближчий його період - з 21 квітня по 14 травня. Якщо спостерігати з Землі, то здається, що планета Меркурій рухається назад по своїй орбіті. Астрологи розповіли "Апострофу", що в цей час вплив далекої планети на наше життя посилюється, що може спричинити проблеми та непорозуміння.

Фото: Getty Images

В астрології Меркурій пов'язаний зі спілкуванням, технологіями, транспортом та подорожами. Він керує психічними процесами – тим, як ми думаємо, обробляємо інформацію та передаємо свої думки іншим. Коли Меркурій перебуває у ретроградному русі, кажуть, що його енергія перевернута чи спрямована всередину, що може спричинити плутанину та непорозуміння.

Читайте також: Квітень принесе великий успіх трьом знакам Зодіаку: кому пощастить.

У період ретроградного Меркурія люди часто мають проблеми у спілкуванні, у них ламається техніка, а подорожі загрожують неприємностями. Важливі повідомлення та листи можуть губитися, а зустрічі скасовуватися. Це може призвести до розчарування та відчуття втрати контролю над життям.

Однак ретроградний Меркурій також може бути гарним часом для самоаналізу та рефелксії. Варто сповільнитися, підбити підсумки життя, переоцінити пріоритети, переглянути минулі рішення, завершити старі проекти та внести необхідні виправлення.

Ретроградний Меркурій також може впливати на особисті стосунки. Конфлікти можуть виникати через відсутність ясності у спілкуванні. Важливо пам'ятати про це і проявляти особливу обережність, щоб чесно, ясно і відкрито спілкуватися з іншими людьми.

Фото: pexels.com

Читайте також: Тримайте язик за зубами: яким знакам Зодіаку не варто розповідати свої секрети.

Астрологи також не радять приймати важливих рішень або підписувати контракти в період ретроградного Меркурія. Це пов'язано з тим, що енергія Меркурія вважається непередбачуваною та нестабільною, і рішення, що приймаються в цей час, можуть бути непродуманими або призвести до непередбачених наслідків.

Щоб звести до мінімуму негативні наслідки ретроградного Меркурія, важливо уважно ставитися до спілкування, до дрібниць планувати поїздки та переміщення, а також уникати прийняття важливих рішень щодо свого майбутнього.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї

Леопардове взуття - найбажаніше серед модниць: як носити і з чим поєднувати сміливий принт

Туфлі з леопардовим принтом вважають модними в 2024 році - які моделі вибрати на літо, щоб виглядати стильно та дорого