Пишні паски, ароматна домашня ковбаса та яскраві яйця-крашанки – обов'язкові елементи великоднього меню. Не обходиться святковий стіл без закусок, і в цій добірці ви знайдете рецепти, які можна повторити за 10 хвилин.
Намазка з сала з часником
Інгредієнти: 500 г свіжого несолоного сала, кілька зубків часнику (до 1 головки), половина пучка кропу, сіль та перець за смаком.
Приготування. Сало очистити від шкіри, нарізати невеликими шматочками та подрібнити у блендері або кілька разів пропустити через м'ясорубку. Часник очистити, пропустити через прес. Кріп дрібно нашаткувати. Усі компоненти поєднати, приправити за смаком і перемішати до однорідності. Для пікантного смаку можна додати трохи червоного перцю (підійде як мелений, так і свіжий).
Читайте також: Як пофарбувати яйця на Великдень: топ-3 простих та оригінальних способи.
Фаршировані яйця
Інгредієнти: 8 яєць, банка тунця в олії (80 г), 90 г твердого сиру, 2 ст. ложки майонезу, 15 зеленої цибулі, кріп та мелений перець за смаком.
Приготування. Зварені круто яйця остудіть, розріжте на половинки і дістаньте жовтки. Білки мають залишатися цілими. Жовтки розімніть виделкою, з'єднайте з тунцем і подрібненою зеленою цибулею. Приправте, додайте майонез і добре перемішайте. Ця маса стане смачною начинкою для фаршированих яєць на Великдень. Подавати таку закуску можна на листках салату.
Рулет із лаваша з фаршем
Інгредієнти: 2 листи лавашу, 1 яйце, 1 жовток, 600 г м'ясного фаршу, 200 г твердого сиру, 3 стебла зеленої цибулі, чверть болгарського перцю, сіль та спеції за смаком.
Приготування. Фарш приправте сіллю та спеціями, вбийте 1 яйце і перемішайте. Сир натріть на дрібній тертці. На один лист лаваша викладіть сир, зверху покладіть ще один лаваш, а на нього - фарш. Згорніть рулетики, змастіть збитим жовтком і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
Раніше ми знайшли топ-3 рецепти салатів з м'ясом, які можна приготувати на Великдень-2023.