Лайм

Довго залишається свіжим: як приготувати на Великдень крафін замість звичайної паски

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато господинь вже розпочали підготовку до одного з найважливіших християнських свят – Великодня, який за григоріанським календарем припадає на неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже робили торік вологу та солодку грузинську паску, цього разу побалуйте своїх близьким крафіном. theLime підібрав простий рецепт великоднього кексу на молоці.

Інгредієнти для тіста: молоко (200 мл), борошно (500-550 г), дріжджі пресовані (25 г) або сухі (8 г), яйця (2 шт.), жовток (1 шт.), цукор (110 г) , вершкове масло (80 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для начинки: малиновий джем (150 г) або перетертий мак із цукром, вершкове масло (60 г), родзинки (200 г).

Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 4 середні паски по 13 см або 1 велика та 2 середні.

Фото: колаж із фото Getty Images

Приготування:

Молоко трохи підігріваємо в каструлі або мікрохвильовій печі та додаємо в нього 1 ст. л. цукру з усієї зазначеної кількості, а також дріжджі. Перемішуємо вінчиком і залишаємо опару на 15 хвилин у теплому місці без протягів.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім чекаємо, поки воно охолоне.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них жовток та цукор, перетираємо все разом, потім вводимо розтоплене масло.

Вливаємо яєчну суміш у готову опару. Борошно просіюємо через сито, додаємо його разом із сіллю і замішуємо дуже м'яке тісто, яке спочатку буде трохи липнути до рук. Залишаємо тісто в чистій мисці, змащеній олією, в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час треба один раз обім'яти його (пальцями спустити повітря).

Читайте також: Ви цього могли не знати: 10 найцікавіших фактів про Великдень.

Малиновий джем можна взяти готовий або зробити із замороженої малини. Для цього необхідно малину збити в блендері, перекласти в сотейник, додати цукрову пудру і кукурудзяний крохмаль, довести до кипіння і, помішуючи, проварити 5 хвилин на середньому вогні.

Родзинки заливаємо окропом на 5 хвилин, потім зливаємо воду, викладаємо їх на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога.

Тісто, що підійшло, розділяємо на 4 частини кожна повинна вийти приблизно по 320 г.

Розкочуємо частину тіста в прямокутник, змащуємо його розтопленим вершковим маслом та невеликою кількістю малинового джему, посипаємо родзинками. Потім скручуємо в рулет, розрізаємо навпіл, але не до кінця (2 см). Кожну частину скручуємо "равликом", потім одну частину викладаємо на іншу.

Паску відправляємо у форму 13-14 см, яку можна зробити вище за допомогою пергаменту (до 17 см), або беремо широку форму.

Залишаємо великодні кекси на молоці підніматися на 1 годину в теплому місці.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Випікаємо паски приблизно 30-40 хвилин, накривши на перші 20-25 хвилин зверху фольгою, за 10 хвилин до кінця випічки прибираємо їх.

Виймаємо крафіни і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.

Потім їх можна прикрасити зверху глазур'ю або подавати до столу в такому вигляді, посипавши цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/grenache_rose

Цікаві новини для вас:

  1. Як прасувати одяг з двох боків одночасно: лайфхак із фольгою.
  2. Які засоби догляду за шкірою варто додати у свою косметичку: поради експертів.
  3. 8 ідей ніжного манікюру, який буде чудово виглядати на коротких нігтях: фото.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні