Лайм

Традиційна страва на Великдень: як приготувати запашну домашню ковбасу в духовці

Урізноманітніть своє святкове меню

Чимало господинь вже почали планувати меню на Великдень, який за григоріанським календарем відзначатимуть у неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. Оскільки перед Світлою Неділею багато хто дотримується Великого посту, на святковий стіл прийнято ставити різноманітні м'ясні страви. theLime підібрав для вас рецепт ароматної домашньої ковбаси в духовці.

Інгредієнти: м'ясо нежирне (1,5 кг), свіже сало (500 г), часник (5 зубчиків), розмарин (1 г), вода (150 мл), сіль (15 г), перець (за смаком), оболонка (1,7 м).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування домашньої ковбаси беремо шматок стегна свинини, промиваємо його та нарізаємо на невеликі шматочки. Більше жирні шматочки м'яса відкладаємо убік, їх необхідно буде подрібнити разом із салом.

Сало нарізаємо такими скибочками, щоб його було зручно пропустити через м'ясорубку.

Спеції можна додавати будь-які. Розмарин заливаємо 50 мл окропу на кілька хвилин, щоб його аромат краще розкрився.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через м'ясорубку разом із салом і жирнішими шматочками свинини.

Змішуємо нарізану свинину із подрібненими інгредієнтами, додаємо сіль, перець, розпарений розмарин разом із водою. Вимішуємо фарш руками, щоб усі компоненти перемішалися.

Щоб фарш був ще соковитішим, додаємо 100 мл холодної води. Знову перемішуємо руками. Потім відбиваємо його – піднімаємо та кидаємо. Це необхідно для того, щоб ковбаса трималася та не розпадалася під час нарізання. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на півгодини.

Читайте також: Які страви готують на Великдень та що прийнято святити у церкві.

Оболонку для ковбаси промиваємо у холодній воді від солі та надягаємо на спеціальну насадку для м'ясорубки. Начиняємо ковбасу, підтримуючи її рукою. Можна зробити невеликі порційні ковбаски або одну велику. Кінчики ковбаси зав'язуємо.

На деко, де запікатимемо ковбасу, виливаємо 200 мл води. Перекладаємо на нього підготовлену ковбасу. За допомогою зубочистки або голки випускаємо зайве повітря, тому що під час запікання вона збільшиться у розмірі та може потріскатися.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Ставимо деко в неї і випікаємо приблизно 30 хвилин. Через зазначений проміжок часу дістаємо та зливаємо всю воду з дека і перевертаємо ковбасу на інший бік. Знову ставимо в духовку та запікаємо ще 30 хвилин.

Дістаємо і чекаємо, поки домашня ковбаса зі свинини охолоне. Потім нарізаємо на порційні шматочки та подаємо на святковий стіл на Великдень.

Цікаві новини для вас:

  1. Скручується листя на розсаді помідорів: в чому причина і як врятувати.
  2. Який інгредієнт додати в окрошку, щоб смакувала як ресторанна страва.
  3. Як виглядає класичний манікюр, який ніколи не вийде з моди: фото.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок