Лайм

Топ-3 рецепти салатів на Великдень, які варто приготувати на святковий стіл

Урізноманітніть своє меню

Чимало господинь вже почали планувати меню на Великдень, який за григоріанським календарем відзначатимуть у неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже визначилися з рецептом паски, яку випікатимете, візьміть собі на замітку кілька варіантів салатів з м'ясом. theLime підібрав прості рецепти.

М'ясний салат "Чоловічий каприз"

Інгредієнти: балик, шинка або буженина (200 г), запечене куряче м'ясо (200 г), болгарський перець (2 шт.), томати (4-5 шт.), цибуля (1 шт.), сир моцарела (150 г).

Інгредієнти для соусу: майонез (2-3 ст. л.), солодка дижонська або американська гірчиця (1 ч. л.), ягідний сироп (1 ч. л.), часник (2 зубчики), сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Балик та запечене куряче філе нарізаємо соломкою.

Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями і маринуємо в лимонному соку, солі та цукрі 15 хвилин.

Болгарський перець бажано взяти різного кольору (червоний та жовтий). Промиваємо його в проточній воді, вирізаємо насіннєву коробку і подрібнюємо не надто тонкими півкільцями.

Томати теж беремо різного кольору, наприклад, жовті, чорні, червоні. Промиваємо їх та нарізаємо.

Усі підготовлені інгредієнти відправляємо у глибоку миску і зверху посипаємо моцарелою. Для приготування соусу у склянці змішуємо майонез, гірчицю та ягідний сироп. Очищаємо часник і пропускаємо його через прес, додаємо в заправку, солимо і перчимо.

Заправляємо салат з соусом баликом і ретельно перемішуємо.

Фото: instagram.com/ye.ua_gurman

Читайте також: Рецептів є сотні, але цей дуже простий: як приготувати м'яку та вологу паску панетоне.

Салат із печінкою

Інгредієнти: куряча або яловича печінка (400 г), борошно (для панірування), яйця (3 шт.), цибуля (2 шт.), морква (2 шт.), огірок (1 шт.), помідор (1 шт.), консервована кукурудза (0,5 банки), зелена цибуля (за бажанням), майонез.

Приготування:

Печінку промиваємо у проточній воді, відокремлюємо від плівок та жовчних проток, нарізаємо соломкою та обвалюємо у борошні. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо до готовності. Перекладаємо в тарілку, щоб вона охолола.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо її на сковороді з олією до золотистого кольору.

Додаємо до цибулі моркву, натерту на терці, тушкуємо до готовності. Потім перекладаємо і чекаємо, поки засмажка охолоне.

Яйця відварюємо вкруту 10 хвилин після закипання, потім охолоджуємо, очищаємо від лушпиння і нарізаємо соломкою.

Огірки та помідори споліскуємо у проточній воді, нарізаємо соломкою.

Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо кукурудзу, зелену цибулю, сіль, перець та майонез.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Читайте також: Довго залишається свіжим: як приготувати на Великдень крафін замість звичайної паски.

Салат з філе індички

Інгредієнти: пекінська капуста (250 г), консервована кукурудза (1/2 банки), філе індички (250 г), апельсин (1 шт.), батон (2 шматочки) або готові сухарики, майонез, французька гірчиця (1 ч. л.), часник (4 зубчики), сіль (за смаком).

Приготування:

Для приготування такого м'ясного салату можна взяти філе індички чи курки. Його потрібно заздалегідь обсмажити, охолодити та нарізати кубиком.

Апельсин промиваємо, очищаємо і теж ріжемо кубиком.

Пекінську капусту дрібно шаткуємо. Батон підсушуємо на сковороді або тостері та нарізаємо на невеликі скибочки.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес, з'єднуємо з майонезом та гірчицею.

У салатник викладаємо капусту, м'ясо, кукурудзу, апельсин. Перемішуємо, заправляємо майонезною сумішшю, зверху посипаємо сухариками.

Фото: instagram.com/yummy_food_uaa

Цікаві новини для вас:

  1. Переросла розсада помідорів: як її врятувати і зберегти до висадки у ґрунт.
  2. Нігті як крашанки: 8 ідей світлого та яскравого манікюру на Великдень-2023.
  3. Макіяж залишив сліди на одязі: 7 порад, які допоможуть позбутися плям.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової