Лайм

Викидати не можна: що робити з залишками паски після святкування Великодня

Запам'ятайте це та розкажіть своїм дітям

У неділю, 16 квітня, віряни в Україні відзначили Великдень. У багатьох після святкових застіль залишилася велика кількість продуктів, які швидко псуються. Це стосується й головних атрибутів свята – пасок та фарбованих яєць, які прийнято класти у великодній кошик та святити у церкві. theLime вирішив докладніше розповісти, чому залишки такої їжі не можна викидати і що можна з них приготувати.

У жодному разі не можна викидати залишки паски чи іншої освяченої їжі у відро для сміття. Паску потрібно обов'язково доїсти, або, в крайньому випадку, закопати в такому місці, де ніхто не ходить, щоб не тупцювати по ній, не їздять машини та не займаються земельними роботами. Також можна викинути засохлу паску у воду (але не в болото, а в річку або струмок) чи спалити її залишки (попіл теж закопати).

Читайте також: Пишна паска - щастя на весь рік: які прикмети пов'язані з її випіканням.

Фото: pinterest.com

Як можна використати залишки паски?

1. Зробити сухарі

Нарізаємо паски на квадратні шматочки середнього розміру і викладаємо на деко. Розігріваємо духовку до 100°С і вимикаємо її, відправивши деко з шматочками паски підсихати в духовці, що остигає. Потім можна подавати такі солодкі сухарі до чаю чи кави.

2. Використати залишки паски як основу для торта

Беремо приблизно 150 г паски та 100 г розм'якшеного вершкового масла. З паски необхідно зробити дрібну крихту для цього беремо блендер або м'ясорубку.

Потім змішуємо крихту з вершковим маслом, викладаємо у форму для випікання, розподіливши суміш по формі.

Розігріваємо духовку до 180°С. Відправляємо основу для торта з паски у розігріту духовку на 10-12 хвилин. Потім її можна використовувати для чизкейку, сирного пирога або торта з кремом.

3. Придумати простий десерт із паски

Ще один швидкий і зручний спосіб дати друге життя великодньому хлібу зробити із її залишків простий десерт. Шматочки паски викладаємо в глибоку ємність, заливаємо йогуртом, варенням або згущеним молоком і відправляємо ненадовго в холодильник, щоб підсохле тісто просочилося вологою. Потім цю суміш можна прикрасити ягодами чи посипати натертим шоколадом.

Фото: pinterest.com

  • Читайте також на theLime, що робити з зерном, яким засівали будинок на Старий Новий рік.

Цікаві новини для вас:

  1. Як відзначають Великдень 9 квітня, і чим традиції західних християн відрізняються від українських.
  2. Топ-5 цікавих фактів про свято Великодня, які знає не кожен.
  3. Осадча, Нікітюк, Ребрик та інші зірки показали свої великодні кошики та привітали з Великоднем.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні