Лайм

Від заморозків до грибка: 7 причин пожовтіння озимого часнику на грядці

Усуньте проблеми за допомогою рекомендацій нижче

Кожен господар в запасі має свої перевірені секрети, які допомагають отримати гарний урожай. Скориставшись подібними порадами, можна самостійно зробити ідеальну землесуміш для розсади або ж врятувати саджанці від "чорної ніжки" - про це все ми розповідали раніше. Цього разу theLime пояснить, що призводить до пожовтіння озимого часнику (озимим називають часник, який висаджують на городі восени та залишають зимувати у землі).

Фото: unsplash.com

Серед найпоширеніших причин:

Часник може жовтіти у випадку, коли посаджений занадто рано. Це означає, що наступного року потрібно саджати його приблизно в другій половині жовтня, щоб паростки не встигли проткнутися.

Наступна можлива причина - весняні заморозки, які можуть за одну ніч зіпсувати майбутній урожай.

Читайте на тему: Рослини добре приживуться і дадуть чудовий урожай: місячний посівний календар на березень.

Нестача вологи також може призвести до пожовтіння часнику. Щоб виправити ситуацію, потрібно збільшити полив і прорихлити міжряддя, щоб до коренів був хороший доступ повітря.

Шкідники. Наприклад цибулева муха, яку зовсім не лякає різкий запах цього саджанця. Щоб позбутися проблеми, грядку потрібно посипати деревним попелом, розмішаним з тютюновим пилом. В майбутньому досвідчені господарі радять сіяти поруч із часником моркву - тоді цибулеві мухи точно не з'являться на грядці.

Грибкове захворювання, яке може спричинити гниль коренів. Для запобігання цієї проблеми насіння часнику перед висадкою потрібно вимочувати в розчині марганцю.

Фото: unsplash.com

Нестача азоту ще одна можлива причина. Для усунення цієї ситуації потрібно навесні вносити на грядки азотні добрива.

Якщо раніше ви цього не робили, то підгодувати часник можна зараз. Для цього одну столову ложку сечовини розведіть у 10 л води і полийте цією сумішшю урожай. На 1 кв м витрачайте близько 3 л розчину.

Нестача калію. У даному випадку потрібно додати в ґрунт добриво, у якому міститься ця речовина. Наприклад, сульфат калію - 1 ч. ложка на 1 літр води.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати