Лайм

Експерти порадили, як покращити шкіру під очима в домашніх умовах

Корисні поради від дерматологів та візажистів

Більшості з нас знайомі набряклість, темні кола та дрібні зморшки під очима. Однак якою б не була проблема, існують способи відновити шкіру навколо очей без походу до пластичного хірурга. Сертифіковані дерматологи та візажисти розповіли виданню Byrdie, як покращити зовнішній вигляд області під очима в домашніх умовах.

Фото: unsplash.com

Використовуйте делікатний підхід

Область навколо очей неймовірно ніжна. За словами доктора Джоді ЛоГерфо, це найтонша шкіра на тілі, її товщина становить приблизно 0,2 мм. Ця область більш сприйнятлива до подразнення та чутливості, а також найбільше схильна до ознак старіння. Тому неправильний догляд за шкірою навколо очей може дати зворотний ефект.

Незалежно від проблем, які ви хочете виправити, важливо діяти обережно. Що стосується інгредієнтів, то дерматолог рекомендує уникати високого відсотка і так сильних інгредієнтів, таких як ретинол. Вибирайте доглядову косметику зі складом, який не викликає подразнень.

Лікар Ребекка Маркус радить наносити продукти для очей легкими рухами, не розтягуючи шкіру.

Візажист Сабена Коллієр рекомендує брати невелику кількість продукту розміром у горошину (для обох очей) і наносити його підмізинним пальцем, який не спричиняє великого тиску на шкіру. Це допоможе уникнути розтягнення області навколо очей, а також стимулюватиме кровообіг, щоб зняти набряклість.

Фото: unsplash.com

Наносьте сонцезахисний крем

SPF є ключовим фактором у догляді за шкірою, особливо за областю навколо очей. Вплив сонця сприяє швидкому старінню, появі зморшок, сухості шкіри, пігментації та інших проблем шкіри.

Лікар ЛоГерфо каже, що щоденний захист від сонця – її головна рекомендація у догляді за областю навколо очей. Вона радить вибирати сонцезахисний крем на мінеральній основі, оскільки він менше дратує шкіру.

Читайте також: Що буде, якщо використовувати косметику, у якої вийшов термін придатності.

Зволожуйте шкіру перед нанесенням макіяжу

При підготовці зони навколо очей до макіяжу візажит Едді Дуйос рекомендує уникати жирних кремів для очей з високим вмістом силікону (якщо ви не маєте справу з надмірно сухою шкірою), оскільки вони сильно ковзають по шкірі і можуть призвести до утворення складок. Натомість вибирайте зволожуючі гелеподібні продукти.

Маркус і ЛоГерфо згодні з порадами візажиста і пропонують звернути особливу увагу на формули з зволожуючими інгредієнтами, такими як гіалуронова кислота та гліцерин, а також легкі кераміди.

Фото: unsplash.com

Зосередьтеся на покращенні кровообігу навколо очей

Поганий кровообіг може завдати шкоди області навколо очей. Недостатнє виведення токсинів і скупчення рідини – прямі результати поганого кровообігу – можуть спричинити набряклість. Дезоксигенована кров також може спричинити появу темних кругів під очима.

Фахівці рекомендують використовувати крем для очей, склад якого покращує кровообіг. Наприклад, вітамін К, який підтримує мікроциркуляцію в капілярах, зменшуючи темні кола і почервоніння, і кофеїн, що допомагає зняти набряклість.

Дерматолог Маріса Гаршик додала, що покращити кровообіг і зняти набряклість під очима можна домашніми засобами, такими як пакетик зеленого чаю або охолодженої ложки.

Використовуйте продукти, які впливають на пігментацію

Для тих, хто має гіперпігментацію зони навколо очей, експерти пропонують надавати перевагу компонентам, які освітлюють і навіть усувають пігментацію. Освітлити шкіру допоможе вітамін С, а з пігментацією та темними колами впорається ніацинамід.

Фото: unsplash.com

Використовуйте охолоджувальні матеріали

Набряклість під очима виникає з низки причин, але незалежно від них усунути проблему допоможе холод. Наприклад, охолоджені гелі для шкіри навколо очей, крем для очей з прохолодними металевими аплікаторами, крижані валики і навіть холодні компреси, такі як охолоджені ложки. Ці методи допоможуть звузити розширені кровоносні судини та зняти запалення та набряк.

Обирайте продукти із протизапальними інгредієнтами

За словами Маріс Гаршик, якщо набряклість є результатом надмірної сухості, яка призводить до запалення, то обирайте продукти з протизапальними компонентами, такими як кераміди, ромашка, огірок, алое віра або колоїдна вівсянка.

Раніше дерматологи розповіли, що буде, якщо ніколи не мити щітку для волосся.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом "Апострофа", має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво  

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс