Лайм

Як врятувати капусту від білокрилки господарським милом і часниковим настоєм

Поради досвідчених городників

Білокрилка – шкідник, який небезпечний для багатьох рослин, особливо для капусти. Ці дрібні досить непримітні комахи ушкоджують листя і лише за кілька тижнів можуть знищити весь урожай. У боротьбі з білокрилкою досвідчені городники часто використовують народні засоби. У цьому матеріалі докладніше розповімо про найпопулярніші рецепти.

Фото: Getty Images

Господарське мило проти білокрилки

Якщо шкідник тільки заселився в овочевій культурі, спробуйте обробити капусту сумішшю з господарського мила. Для цього з'єднайте 200 г звичайного господарського мила (без ефекту відбілювання), 150 г каустичної соди і 10 л води. Застосовуйте цей склад протягом тривалого часу, через кожні два-три дні.

Білокрилка на капусті: як обробити часниковим настоєм

Часниковий настій має різкий запах, який відлякує шкідників. Щоб приготувати розчин, подрібніть 10 головок часнику, помістіть у каструлю та залийте 5 л води. Залишіть настоюватися, після чого поставте на плиту і варіть на мінімальному вогні приблизно дві години. Потім відвар зніміть із плити та залиште на кілька годин. Далі процідіть та обприскуйте капустяні качани та розсаду кожні сім днів.

Читайте також: Як позбутися слимаків і попелиці на городі: народні засоби проти шкідників.

Фото: pixabay.com

Настоянка деревію, як засіб від білокрилки

Боротися зі шкідником допомагає настій з листя та пагонів деревію. На кожен літр води потрібно зібрати 100 г рослинної сировини. Траву помістіть в емальований посуд відповідного об'єму, залийте окропом і накрийте кришкою. Залишіть настоюватися на два дні. Після чого настій процідіть та використовуйте за призначенням. Обприскуйте листя капусти раз на тиждень.

Дріжджі проти капустяної білокрилки

Дієвим засобом вважається суміш із дріжджів та зеленого мила. Щоб її приготувати, візьміть 100 г подрібненого зеленого мила, 25 г сухих дріжджів (100 г пресованих) і все це розведіть в 1 л теплої води. Потім розведений розчин з'єднайте із 10 л води. Далі додайте 1-1,5 л (залежно від кількості білокрилки) скипидару (терпентин, терпентинове масло) і все ретельно змішайте. Обприскуйте рослину через 7-10 днів.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, як вивести мурах у саду та на городі: простий спосіб із борною кислотою

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев