Лайм

Рецепт української закуски: як приготувати хрумкі бендерики з м'ясною начинкою

Домашня страва - краща за магазинні аналоги

Серед швидких та ситних закусок великою популярністю користуються рулети та конвертики з лаваша. Однак не варто забувати про традиційні українські страви, які готуються анітрохи не складніше. theLime підібрав для вас рецепт бендериків - хрустких млинців трикутної або прямокутної форми з м'ясною начинкою.

Інгредієнти на бендерики

Для приготування млинців вам знадобиться: 2 яйця, 100 г борошна, 250 мл молока, 10 мл олії, 1 ч. ложка цукру, щіпка солі.

Склад м'ясної начинки: 400 г будь-якого фаршу, 1 цибулина, сіль та перець за смаком.

Читайте також: Обід за 10 хвилин: як приготувати соковитий рол з куркою в лаваші.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Valeriia Veligura (@yummy.lera)

Приготування бендериків на сковороді

Перший етап – приготування млинців. У мисці з'єднайте яйця, борошно, сіль та цукор. Інгредієнти ретельно перемішуємо віночком, щоб зникли грудочки борошна. Потім вливаємо молоко і олію, знову перемішуємо, щоб вийшло однорідне рідке тісто.

Розігріту сковороду злегка змащуємо олією. Робіть це лише один раз, перед першим млинцем. На невеликому вогні смажимо млинці з обох боків. Не доводьте їх до рум'яності: млинці для бендериків мають бути трохи "блідими".

Для начинки цибулю нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з фаршем, солимо і перчимо, ретельно перемішуємо.

Щоб зробити трикутні бендерики, розріжте млинець на дві половини. Підгорніть краї так, щоб вийшов прямокутник. На край покладіть ложку начинки, трохи притисніть і загортайте трикутником. Край млинця закладаємо всередину конвертика. Також їх можна загорнути звичайними прямокутними "конвертиками".

У такому вигляді бендерики можна заморозити, а можна одразу обсмажити. На розігріту сковороду налийте олію і смажте млинці під кришкою до рум'яності (з обох боків).

Подавайте готові бендерики зі сметаною та зеленню. Підійде також інший соус, наприклад, альтернатива домашньому майонезу на йогурті.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею