Серед швидких та ситних закусок великою популярністю користуються рулети та конвертики з лаваша. Однак не варто забувати про традиційні українські страви, які готуються анітрохи не складніше. theLime підібрав для вас рецепт бендериків - хрустких млинців трикутної або прямокутної форми з м'ясною начинкою.
Інгредієнти на бендерики
Для приготування млинців вам знадобиться: 2 яйця, 100 г борошна, 250 мл молока, 10 мл олії, 1 ч. ложка цукру, щіпка солі.
Склад м'ясної начинки: 400 г будь-якого фаршу, 1 цибулина, сіль та перець за смаком.
Читайте також: Обід за 10 хвилин: як приготувати соковитий рол з куркою в лаваші.
Приготування бендериків на сковороді
Перший етап – приготування млинців. У мисці з'єднайте яйця, борошно, сіль та цукор. Інгредієнти ретельно перемішуємо віночком, щоб зникли грудочки борошна. Потім вливаємо молоко і олію, знову перемішуємо, щоб вийшло однорідне рідке тісто.
Розігріту сковороду злегка змащуємо олією. Робіть це лише один раз, перед першим млинцем. На невеликому вогні смажимо млинці з обох боків. Не доводьте їх до рум'яності: млинці для бендериків мають бути трохи "блідими".
Для начинки цибулю нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з фаршем, солимо і перчимо, ретельно перемішуємо.
Щоб зробити трикутні бендерики, розріжте млинець на дві половини. Підгорніть краї так, щоб вийшов прямокутник. На край покладіть ложку начинки, трохи притисніть і загортайте трикутником. Край млинця закладаємо всередину конвертика. Також їх можна загорнути звичайними прямокутними "конвертиками".
У такому вигляді бендерики можна заморозити, а можна одразу обсмажити. На розігріту сковороду налийте олію і смажте млинці під кришкою до рум'яності (з обох боків).
Подавайте готові бендерики зі сметаною та зеленню. Підійде також інший соус, наприклад, альтернатива домашньому майонезу на йогурті.