Жульєн - запіканка з грибів та курки під сиром. Ця закуска має кілька способів подачі та приготування: її подають порційно в кокотницях, великих формах, на листковому тісті, начиняють їм булочки та млинці. theLime поділиться ще одним варіантом жульєну - на сковороді. Це найпростіша варіація популярної страви, для якої не потрібна духовка.
Інгредієнти: куряче філе (300-350 г), печериці (350 г), олія рослинна (3-4 ст.л.), цибуля ріпчаста (1 шт.), борошно (1 ч.л.), сметана 15-20 % (150 г), вершки 20% (200 мл), сир (150-200 г), сіль та перець (за смаком).
Приготування:
Гриби добре промийте та просушіть паперовим рушником. Наріжте великим кубиком. У сковороду налийте невелику кількість олії та обсмажте печериці до золотистого кольору. Додайте сіль, перець за смаком і перекладіть в інший посуд.
Куряче філе наріжте смужками або кубиками. Перекладіть на розігріту сковороду з олією та обсмажуйте до рум'яності. Потім додайте дрібно нарізану цибулю. Готуйте разом ще кілька хвилин. Насамкінець посоліть, поперчіть і перекладіть обсмажені гриби.
Читайте також: Смачно і бюджетно: як приготувати грибний жюльєн з печерицями та плавленим сиром.
Перемішайте, додайте борошно і тушкуйте 1-2 хвилини. Далі додайте сметану, сіль, перець і влийте вершки. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на вогні приблизно 3-4 хвилини.
На завершальному етапі посипте блюдо тертим сиром та потримайте на слабкому вогні під кришкою ще 2 хвилини, щоб сир розплавився. Прикрасьте рубаною зеленню та насолоджуйтесь смачним результатом.
Раніше ми розповідали, як швидко приготувати на сковороді хачапурі з сиром сулугуні.