На ранковий прийом їжі чудово підходять каші, оскільки вони містять багато вітамінів, мінералів та клітковини. Найбільшою популярністю користується вівсянка, проте щоб отримати від неї максимум користі крупу потрібно варити, а не просто залити окропом. Якщо у вас немає часу на приготування вівсяної каші вранці, зробіть її напередодні. Увечері залийте її кефіром або йогуртом, і вранці на вас чекатиме смачний та корисний сніданок. Нижче публікуємо докладний рецепт.
Інгредієнти: вівсяні пластівці (70 г), кефір (100 мл), банан (1 шт.), волоські горіхи очищені (за смаком), курага (5 шт.), мед (за смаком).
Приготування:
Підготуйте усі інгредієнти. Банан очистіть від шкірки та наріжте невеликими шматочками. Горіхи подрібніть, але не дуже дрібно. Курагу ретельно промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте, як вам подобається, або залиште цілою.
Візьміть скляну банку невеликого розміру або склянку, пересипте туди вівсянку. Залийте кефіром крупу (можна замінити натуральним йогуртом без добавок).
Читайте також: Що приготувати на сніданок: рецепти смачних та корисних ранкових страв.
Викладіть зверху курагу, горіхи та шматочки бананів. Накрийте банку кришкою і поставте в холодильник на ніч.
Вранці дістаньте банку, додайте мед за смаком та насолоджуйтесь корисним сніданком.
Найкраще в цьому рецепті те, що його можна підлаштувати під свої уподобання. Замість кураги та бананів взяти будь-які фрукти або ягоди, волоські горіхи замінити фундуком або мигдалем, а підсолодити страву джемом, варенням або звичайним цукром.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні сирники з бананом та манкою.