У кожної господині є свій фірмовий рецепт лінивих вареників: хтось готує їхній солоний варіант з картоплею, хтось – солодкі з бананом, а інші – оригінальні з маком та кокосовою стружкою. theLime вирішив поділитися закарпатським рецептом цієї страви, в якому замість цукру використовується мед.
Інгредієнти: кисломолочний сир від 9% до 12% (250-300 г), борошно (3-4 ст. л.), мед (за смаком), яйце (1 шт.).
Приготування:
У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир, додаємо до нього мед замість цукру, ретельно перемішуємо виделкою або перебиваємо блендером.
Потім просіюємо сюди борошно і розбиваємо 1 куряче яйце. Замість нього можна взяти 2-3 перепелині. Знову перемішуємо до однорідної консистенції.
Читайте також: Традиційний десерт української кухні: як приготувати гомбовці з сиром та манкою.
За бажанням у сирне тісто можна додати родзинки або сухофрукти.
Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її, чекаємо, поки вона закипить. Потім у киплячу воду кидаємо порцію лінивих вареників і помішуємо, щоб вони не злиплися. Чекаємо 3 хвилини та шумівкою виймаємо їх.
Змащуємо готові ліниві вареники з медом вершковим маслом.
Подаємо до столу апетитну страву за закарпатським рецептом зі сметаною, варенням, ягодами або горіхами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні палюшки з картопляного пюре.
- Читайте також на theLime, як зробити хрусткі сирники на манці без яєць.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт жюльєну без духовки: як приготувати на сковороді з куркою, грибами і сиром.
- Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.
- Легендарна французька страва: як приготувати овочевий рататуй в духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.