Лайм

Що приготувати на сніданок: рецепти смачних та корисних ранкових страв

Зробити їх простіше простого

Кожен ранок у багатьох господинь починається з приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти млинців і вже балували близьких сирниками з бананом, цього разу поекспериментуйте зі стравами з яєць. theLime ділиться простими рецептами сніданків.

Запечений омлет з овочами

Інгредієнти: яйця (2 шт.), вода або кокосове молоко (2-3 ст. л.), цибуля (1 шт.), цвітна капуста (6-7 суцвіть), помідор (1 шт.), часник (0,5 зубчика), гімалайська сіль, суміш перців, спеції.

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Цвітну капусту обдаємо окропом. Помідор, цибулю та часник миємо, очищаємо і нарізаємо. Форму для випікання змащуємо олією, викладаємо овочі, солимо, посипаємо спеціями.

Яйця збиваємо з молоком чи водою, додаємо сіль, спеції. Заливаємо овочі збитими яйцями та ставимо у духовку. Запікаємо до готовності. Вже готову страву посипаємо порізаною зеленню.

Фото: instagram.com/zdorovojbit12

Читайте також: Омлет на сніданок: прості рецепти, які урізноманітнять ранкове меню.

Яйце пашот із салатом

Інгредієнти: яйця (2-3 шт.), оцет (1 ст. л.), болгарський перець (1 шт.), зелень (шпинат, рукола, салат), томати черрі (2-3 шт.), сіль, спеції, оливкова олія (1 ч. л.), лимонний сік (1 ч. л.).

Приготування:

У невеликій каструлі кип'ятимо воду, потім трохи зменшуємо вогонь. Додаємо в неї оцет та сіль.

Обережно розбиваємо яйце в киплячу воду та варимо приблизно 3 хвилин. Потім готуємо салат зі свіжих овочів і заправляємо олією та лимонним соком.

Фото: instagram.com/tarana.mammedova.18

Читайте також: З яйцем та соусом бешамель: як приготувати класичний французький сендвіч крок-мадам.

Вівсяномлинець з горіховою пастою та апельсином

Інгредієнти: яйце (1 шт.), вівсянка (4 ст. л.), вода, сіль, горіхова паста, апельсин (0,5 шт.) або банан, ківі, персик, ягоди.

Приготування:

Розбиваємо в глибоку ємність яйце і додаємо вівсянку, воду і сіль. Виливаємо суміш на добре розігріту сковороду. Смажимо кілька хвилин під кришкою. Готовий вівсяномлинець змащуємо горіховою пастою. Всередину кладемо апельсин або будь-які інші фрукти, складаємо навпіл.

Фото: instagram.com/ps_katrin

Цікаві новини для вас:

  1. Пиріжки за 5 хвилин: як приготувати трикутники з сиром та шпинатом у духовці.
  2. Швидко готується на сковороді: рецепт піци із лаваша замість тіста.
  3. З цедрою та сухофруктами: як приготувати сирник по-львівськи у шоколадній глазурі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні