Лайм

Чим підживити троянди влітку, щоб бутони не засихали і пишно цвіли весь сезон

Корисні поради для дачників

Підживлення - важливий етап у технології вирощування не лише овочів, а й квітів. Раніше ми розповідали, чим підживити лаванду для пишного цвітіння, а тепер поділимося порадами щодо підживлення троянд.

Щоб кущі троянд були міцними, здоровими і щедро квітучими, їх підживлюють кілька разів. Літнє підживлення - один із важливих етапів у догляді за квітами. Досвідчені дачники вносять підживлення у червні та використовують натуральні добрива.

Фото: pixabay.com

Підживлення троянд мінеральними добривами

Коли троянди починають цвісти, їм необхідне повноцінна підгодівля. На початку червня вносіть добрива кожні 10 днів, чергуючи органіку з мінеральним добривами. Хорошим варіантом стануть калійно-фосфорні сполуки (по 10 г селітри, суперфосфату та сульфату калію на 10 літрів води).

Калій особливо корисний для троянд у період бутонізації та цвітіння. Цей елемент відповідає за загальний стан рослини.

Фосфор зміцнює кореневу систему та забезпечує якість цвітіння.

Читайте також: Гусінь напала на троянди: чим обробити кущі від небезпечного шкідника.

Крім цих елементів, трояндам також потрібні магній, залізо, бор і марганець. Марганець відповідає за насичене забарвлення квітів. Залізо і бор підвищують опірність рослин до захворювань.

Фото: pixabay.com

Підживлення троянд золою і курячим послідом у червні

Відразу після підживлення мінеральними добривами троянди потрібно полити настоєм коров'яку (1:10), курячого посліду (1:20) або трав. До органічних добрив додають суперфосфат і золу, щоб доповними фосфором і калієм.

Не варто забувати про хвороби і шкідників, таких як чорна плямистість і борошниста роса. У боротьбі з ними допоможе зола. Змочіть кущі водою і посипте знизу вгору золою. За годину змийте водою.

У перший місяць літа троянди потребують частого рясного поливу. Поливати кущі слід під корінь, щоб вода не потрапляла на листя. У спеку вода має бути прогрітою на сонці, оскільки якщо полити троянди холодною водою, то коренева система втратить здатність всмоктувати поживні речовини.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, як обрізати та удобрити троянди навесні: прості поради садівникові

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу