RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Лаванда буде милувати око весь сезон: чим підживити кущі для пишного цвітіння

Аби лаванда, ефірні олії якої чудово відлякують комах, цвіла без упину, рослину потрібно не лише регулярно поливати, але й підживлювати.

Як та чим це правильно робити, розповідає "Апостроф".

Варто зазначити, що у перші роки життя лаванда взагалі не потребує ніяких добрив, а підживлення експерти радять починати, коли рослині уже понад чотири роки.

Окрім цього, лаванда не потребує органічних добрив, оскільки у природних умовах зростання цієї рослини органіка майже відсутня. Ба більше – їх використання може навіть зашкодити, адже за таких умов створюється сприятливе середовище для шкідників і хвороботворних організмів.

Саме тому лаванду рекомендується підживлювати мінеральними добривами, зокрема калій та фосфор позитивно впливатимуть на ріст, аромат та цвітіння рослини. Азот також можна використовувати, проте потрібно бути дуже обережним і вносити його в обмежених кількостях.

Читайте також: Чи варто виносити на вулицю кімнатні рослини: що потрібно знати

Використання розмеленої яєчної шкаралупи не завадить, оскільки вона поступово вивільнятиме мінеральні компоненти у ґрунт. Це може сприяти підвищенню поживності ґрунту та покращенню його структури.

Рекомендується вносити добрива під час поливу, особливо в умовах літньої спеки та довготривалої відсутності дощів. Це дозволить забезпечити рослини необхідними поживними речовинами та зберегти вологу у ґрунті. Полив є ефективним способом доставки добрив до кореневої зони рослин, де вони можуть бути легко засвоєні.

Крім того, можна підживлювати рослини за допомогою гранульованих добрив, вносячи їх під час розпушування ґрунту або мульчування. Гранульовані добрива мають довготривалу дію, оскільки їх розкладання відбувається поступово. При розпушуванні ґрунту або накладанні мульчі, гранули добрива розсипаються по поверхні ґрунту, дозволяючи кореневій системі рослин засвоювати необхідні поживні речовини протягом тривалого періоду часу.

Раніше ми писали, які квіти можуть захопити всю клумбу і "з’їсти" сусідів.

  • Вас також може зацікавити:

Коли можна пересаджувати кімнатні рослини: календар сприятливих днів

Зола – гарне добриво, але підходить не для всього: які рослини не можна їм підгодовувати

Як стимулювати повторне цвітіння орхідей: експерти поділилися