Лайм

Простий кухонний засіб покращить урожай помідорів і захистить їх від хвороб

У період дозрівання томатів городники всіма силами намагаються захистити їх від хвороб, довести до стиглості та сортового розміру. Мінлива погода заважає отримати гарний урожай. Щоб уникнути фітофторозу помідорів і вершинної гнилі, люди пускають у хід як покупні біопрепарати, так і народні методи.

Фото: pixbay.com

Гарним підживленням томатів може стати звичайна харчова сода - дешевий засіб, який підходить як для поливу, так і для обприскування рослин. Дачники відзначають, що сода позитивно позначається на смакових якостях помідорів, робить їх солодшими.

Читайте також: Засоби проти мурах можуть бути токсичними на городі: як позбутися комах без хімії.

2 ст. ложки соди розводять у 10 л води, додають 1 таблетку аспірину та близько 20 г тертого господарського мила, ретельно перемішують. Таким розчином помідори можна поливати не частіше 1 разу на 2 тижні, інакше є ризик занадто сильно залужити ґрунт (а помідори люблять нейтральну кислотність).

Обприскування помідорів розчином харчової соди слабкої концентрації допоможе боротися із хворобами та комахами-шкідниками. Розведіть у 10 л води лише одну чайну ложку соди та обробіть кущі томатів за допомогою пульверизатора.

Відомий рецепт і іншого, більш концентрованого розчину, який, як кажуть, не просто робить помідори солодшими, а й стає профілактикою фітофторозу. У 10 л води розводять 3 ст. ложки соди та обробляють кущі. Робити це краще ввечері, щоб на рослини не потрапляли прямі сонячні промені.

Раніше ми розповідали, коли копати картоплю у серпні: найбільш сприятливі дні за місячним календарем.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай