Лайм

Отримаєте другий урожай до холодів: яку зелень посадити на городі у серпні

Візьміть собі на замітку

У серпні у дачників починається найгарячіша пора, адже вже потрібно збирати врожай огірків, помідорів, фруктів та ягід, але в той же час цей місяць – чудовий час, щоб посіяти зелень та деякі види овочів. theLime вирішив докладніше розповісти, коли сприятливі дні для посадки різних культур.

Що можна посадити на городі у серпні, щоб одержати другий урожай до холодів?

Листовий салат

Урожай листового салату можна буде збирати вже за кілька тижнів після посадки, оскільки ця рослина досить швидко розвивається.

Читайте також: Що посадити на городі у липні, щоб отримати врожай до осені: 9 скоростиглих культур.

Для успішного вирощування листового салату у серпні рекомендуємо:

1. Вибрати сорти, які підходять для теплих умов, такі як крес-салат, ампельний салат та кілька пізніх сортів для збору у вересні.

2. Забезпечити рослинам частий та регулярний полив, особливо у спекотні дні. Нестача вологи може призвести до гіркоти листя.

3. Вирощувати листовий салат необхідно на сонці або у легкій півтіні, щоб забезпечити рослинам оптимальні умови для зростання.

4. Використовувати добре дренований ґрунт із достатньою кількістю добрив для підтримки здорового росту.

Фото: pixabay.com

Редька

Серпень є сприятливим часом для посіву редьки, оскільки в цей період грунт добре прогрівається, а теплі дні дозволяють рослині швидко розвиватися. Посадити можна гостру чорну редьку або білу.

Фото: pixabay.com

Зелена цибуля

Цибулю можна посадити безпосередньо в ґрунт на грядки чи горщики на балконі, терасі чи віконних підвіконнях, щоб отримати зелень.

Щоб отримати хорошу зелень, рекомендується вибирати якісне насіння і дотримуватися правильної техніки посадки. Зазвичай зелену цибулю можна зібрати через 3-4 тижні після посадки, коли листочки досягнуть висоти близько 15-20 см.

Фото: pixabay.com

Кінза

Кінза є багаторічною рослиною, але здебільшого вирощується як однорічна культура, оскільки не завжди добре переносить зиму. Отже, можна посадити її у серпні, щоб одержати восени врожай.

Ця рослина може рости як на сонці, так і в півтіні, але вона дуже вимоглива до вологи, тому регулярний полив є важливим фактором для успішного вирощування кінзи. Крім того, вона вимагає добре дренованого ґрунту для запобігання застою води.

Фото: pixabay.com

Рукола

Рукола є видом зелені, що швидко росте. Вона вимагає достатнього сонячного світла та помірної вологості для успішного зростання. Важливо також забезпечити добре дренований ґрунт та уникати перезволоження кореневої системи.

Збір руколи можна проводити через 3-4 тижні після посадки, коли листочки досягнуть висоти приблизно 10-15 см.

Фото: pixabay.com

Шпинат

Серпень – це ідеальний час для посадки шпинату, оскільки низькі температури допоможуть зберегти його свіжість та поживні речовини. Шпинат відноситься до холодостійких рослин, і він може успішно рости протягом усієї осені.

Шпинат вимагає помірної вологості та добре дренованого ґрунту. Він зазвичай росте досить швидко, і листя можна почати збирати через 4-6 тижнів після посадки. При збиранні листя слід залишати кілька верхівкових листочків, щоб рослина продовжувала рости і виробляти нові листочки.

Фото: pixabay.com

Петрушка

Петрушка є однорічною рослиною, але вона досить холодостійка і може успішно рости протягом осінніх місяців.

Серпень в Україні може бути періодом із помірними температурами та вологою, що сприяє зростанню петрушки. Рослина потребує добре дренованого грунту та помірного поливу. Також вона може рости як на сонці, так і в півтіні.

Фото: pixabay.com

Кріп

Кріп – це однорічна рослина та досить швидкозростаючий вид зелені. Він добре переносить тепло, зазвичай росте швидко, вже за кілька тижнів після посіву можна збирати свіжу зелень. Найголовніше – уникати пересушування ґрунту, в якому росте кріп.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Календар городника на серпень-2023: названі сприятливі та несприятливі дати.

Сприятливі дні для посадки зелені та салату в серпні-2023

Зелена цибуля: 6, 7, 8, 9, 20, 21, 22, 27, 28, 31 серпня

Листовий салат: 6, 7, 8, 9, 20, 21, 22, 31 серпня

Шпинат: 6, 7, 20, 21, 22, 31 серпня

Крес-салат, рукола та інші листові: 4, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 23, 24, 31 серпня

Кріп: 8, 9, 27, 28 серпня

Петрушка, кінза: 20, 21, 22, 31 серпня

Цікаві новини для вас:

  1. П'ять натуральних методів, які захистять сад та город від слимаків.
  2. Капуста погано зав'язується: ефективні добрива, які покращать формування качанів.
  3. Засоби проти мурах можуть бути токсичними на городі: як позбутися комах без хімії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Керівниця клубу Олега Винника обурилася через хейт співака: що відомо

Керівниця офіційного фан-клубу Олега Винника Валерія Барон пройшлася по критиканах артиста. Вона обурилася через останні висловлювання Геннадія Вітера

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук у період повномасштабної війни живе у Києві та займається акторством - що відомо про життя знаменитості

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталія Могилевська розповіла, які страви люблять готувати її чоловік та 12-річна донька. Артистка також наголосила, що ретельно слідкує за раціоном харчування