Лайм

Надійно захищає від бур'янів: як звільнити грядки від пирію та берізки польової

Цей метод використовує багато дачників

Трапляються випадки, коли бур'яни на городі приносять користь. Деякі з них можуть виявитися їстівними і навіть лікарськими, а інші – вказувати на серйозні проблеми із ґрунтом. Але найчастіше бур'яни шкодять сільськогосподарським культурам і завдають городникам безліч незручностей.

Сапання – класичний, але не єдиний спосіб боротьби з бур'янами. Якщо ви хочете захистити ділянку від пирію і берізки польової, її можна засіяти гірчицею. Газета "Сільські вісті" повідомляє, що гірчиця вважається гербіцидом, який добре зарекомендував себе як на маленьких грядках, так і на просторих полях.

Читайте також: Які рослини виснажують ґрунт на городі і чим засіяти грядки після збирання врожаю.

Фото: Getty Images

Гірчицю сіють після збирання врожаю - наприкінці серпня або на початку вересня. Знадобиться її чимало – близько 300 г на сотку (100 м²). Щоб швидше з'явилися сходи, а рослини встигли набрати достатньо зеленої маси до холодів, удобрити ґрунт можна аміачною селітрою або нітроамофоскою. Сіяти гірчицю можна вручну, врозкид. Після цього за допомогою грабель або боронування вкрийте насіння ґрунтом та вирівняйте поверхню.

За умови достатнього поливу сходи гірчиці з'являться через 8-10 днів. На 35-40 день зелена маса гірчиці повністю покриє ділянку і почне цвісти. З настанням холодів зів'ялі рослини прикопують, трохи подрібнюючи їх лопатою. Під таким покровом коріння бур'янів загине, і наступного року ваша ділянка буде значно чистішою. Крім того, зелена маса гірчиці, що перегнила, ще й збагатить грунт цінною органікою.

Дізнайтеся, які ознаки вказують на те, що картоплю вже час копати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю