Лайм

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Скористайтеся маленькими хитрощами

Пирій на городі - поширена проблема, яка надокучає господарям. В народі його називають "черв'як-трава", оскільки він має властивість пролазити та з'являтися всюди, після чого прибрати бур'ян стає не так легко. Проте полегшити собі задачу можна, скориставшись кількома перевіреними лайфхаками. Про які саме методи йдеться та чим вони корисні - читайте далі на сторінці.

Читайте також: Щоб не було пустоцвітів: як правильно сіяти огірки.

Фото: unsplash.com

Методи боротьби з пирієм

  • Полоти і перекопувати

Цей спосіб є безпечним для ґрунту, а також ж доволі простим у застосуванні. Все що потрібно зробити, це підколупати вилами рослину, витягнути її разом з корінням та спалити далеко від ділянки.

Нюанс полягає в тому, що перекопувати город від бур'яну потрібно саме вилами, оскільки це буде ефективніше. Через якийсь час ви побачите, що в землі з'явилися нові паростки бур'яну. Однак не лякайтесь, адже вони слабкі і висмикнути їх вдасться легким рухом.

Також можна використати лопату, застосовуючи метод повітряного перекопування. Все що потрібно зробити, це на багнет лопати викопати землю з бур'янами, розкласти її на невеликій відстані один від одної прямо під сонячними променями. Таким чином через кілька днів пагони висохнуть і зморщаться. Такий спосіб підійде також для виведення лопуха, кульбаби та кінського щавлю.

  • Мульчувати

Потрібно вкрити землю деревною корою, соломою, опалим листям, перепрілиою тирсою або щільною чорною поліетиленовою плівкою. Ці допоміжні засоби закриватимуть пирію доступ до світла - без нього бур'ян не зможе рости. Крім того, даний спосіб відмінно підходить для захисту рослин, що мають слабку кореневу систему: наприклад, малина або суниця.

Читайте на тему: Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем.

Фото: unsplash.com

  • Висадити сидерати

Існує кілька культур, які не лише збагачують ґрунт, але і ефективно запобігають появі бур’яну. Мова йде про ріпак, озиме жито, конюшина, гречка, вівса та горох.

Якщо ви посади ці рослини на своїй ділянці, вам вдасться досягнути одразу кількох позитивних наслідків: зникне пирій, а ґрунт отримає корисні речовини.

Чому не варто застосовувати оцет?

Багато господарів пробували чи хочуть спробувати такий спосіб, однак не поспішайте це робити. Обробка оцтом"вбиває" лише верхівку бур'яну, тоді коріння (основна проблема) залишається. Пирій згодом знову дасть про себе знати, тому краще обрати якийсь альтернативний варіант.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати