Лайм

Дріжджі, зола та інші народні засоби, якими слід підживити троянди восени

Доглядайте квіти правильно

Для осінньої обробки троянд підходять фосфорно-калійні добрива та підживлення на основі суперфосфату. Також городники широко використовують засоби "без хімії", які допомагають рослинам протистояти хворобам і холодам. Серед народних методів добре зарекомендували себе дріжджове, зольне та інші підживлення.

Читайте також: Недосвідчені садівники часто роблять цю помилку під час осіннього обрізання троянд.

Фото: unsplash.com

Підживлення троянд дріжджами

Для приготування дріжджового добрива вам знадобиться:

  • сухі дріжджі – 10 г;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • вода – 10 л (+50 л).

Сухі дріжджі з'єднайте з цукром і розведіть їх у теплій воді. Дайте розчину настоятися дві години. Потім у цей настій влийте 50 л води, після чого дріжджовим добривом можна поливати кущі.

Оскільки підживлення із дріжджів виводить з ґрунту калій, землю навколо троянд після поливу обов'язково слід посипати золою. Альтернативою може стати бананова шкірка, яка містить велику кількість калію. Огородники закопують її поряд або під кущами.

Як підживити троянди восени золою

Популярністю у садівників також користується деревна зола. Нею можна посипати ґрунт навколо кущів троянд (на 1 кв.м – 3-літрова банка) або підживити рослину зольним розчином. Щоб приготувати його, розчиніть 100 г золи в 10 л води.

Зола, отримана при спалюванні стебел соняшника та гречки, містить багато калію, а деревна зола – багато кальцію. Крім цього, до складу золи входять марганець, цинк, бор та інші корисні для рослин мікроелементи.

Читайте також: Як садити тюльпани восени, щоб вони пережили холод і красиво квітли наступної весни.

Фото: unsplash.com

Інші народні засоби

Для підживлення троянд дачники також використовують перепрівший компост. Його розкладають поверх ґрунту, не присипаючи землею. Компост поступово розкладатиметься, повільно віддаючи корисні речовини корінням рожевого куща, підгодовуючи його всю зиму.

Також компост послужить мульчею, що забезпечує додатковий захист від морозів. У середньому на 1 кв. м витрачається приблизно 4 кг компосту.

Дізнайтеся також, чим обробити теплицю після збирання врожаю: важливо для профілактики хвороб рослин.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців