Лайм

Гусениці псують капусту: простий народний засіб допоможе відлякати шкідників

Корисні поради для дачників

Гусениці на капусті не лише псують зовнішній вигляд, залишаючи на качанах дірочки, але й можуть провокувати виникнення грибкових захворювань. Щоб відлякати шкідників, досвідчені городники використовують простий засіб, який можна легко зробити своїми руками.

Читайте також: Ефективний народний засіб від слимаків, який миттєво прожене їх із городу.

Один із найнебезпечніших шкідників хрестоцвітих рослин - капустяний білан. Найбільшої шкоди завдає у фазі гусениці. Вона має жовте або жовто-зелене забарвлення і може досягати до 4-5 см завдовжки. Гусениці виїдають отвори в листі капусти, забруднюють качани екскрементами, через що вони починають псуватися і гнити.

Фото: Wikipedia

Білан капустяний може пошкодити не лише білокачанну капусту, а й цвітну. Також шкідників можна побачити на ріпі, редьці, ріпаку, хріні й навіть на цибулі та часнику. У пошуках їжі гусениці здатні долати великі відстані.

Як боротися з гусеницями на капусті

Позбутися шкідника можна за допомогою розчину з деревного попелу і господарського мила. Щоб його приготувати, вам знадобиться:

  • господарське мило (1/2 шматка);
  • деревний попіл (500 г).

Мило натріть на тертці та змішайте з попелом. Перекладіть суміш у відро і долийте водою до країв. Перемішайте, щоб усі інгредієнти розчинилися.

Читайте також: Засоби проти мурах можуть бути токсичними на городі: як позбутися комах без хімії.

Приготовлений розчин залиште настоюватися на два дні. Потім перелийте в ємність з розпилювачем і окропіть капусту. Для більшого ефекту можете використовувати малярський пензлик або невеликий віник.

Фото: pixabay.com

Дізнайтеся також, як зробити засіб на основі нашатирного спирту, який допоможе врятувати капусту від осінніх шкідників.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг