Лайм

Загине більшість колорадських жуків у ґрунті: чим обробити грядки від шкідників

Городники використовують ці засоби

Після збору врожаю грядки слід якнайкраще підготувати до зими, щоб наступного року рослини не хворіли і добре плодоносили. Стосується це не тільки підживлення ґрунту, а й боротьби зі шкідниками.

Якщо на вашій картоплі, баклажанах чи помідорах жили колорадські жуки, є велика ймовірність того, що восени їхні личинки закопалися в ґрунт, де залялькувалися та впали в діапаузу до весни. У цей час грядки можна обробити народними засобами, які можуть знищити до 80% шкідників.

Читайте також: Соляний розчин, фітоспорин та інші засоби для обробки озимого часнику перед посадкою.

Фото: Wikipedia

Популярністю серед городників користується слабкий розчин курячого посліду, яким рясно поливають ділянку. За тиждень після такого поливу грядку перекопують.

Під час перекопування корисно буде внести в ґрунт лушпиння цибулі або часнику. Такий засіб знищить шкідників, і його можна вносити навіть пізно восени, коли колорадські жуки залялькують і заснуть.

Зола – ще один дієвий засіб для лікування ґрунту, в якому зимують шкідники. Її рівномірно розсипають на ділянці, де росла картопля або інші пасльонові рослини. Альтернативний варіант – полити восени грядки водою з нашатирним спиртом: у 10 л води розчиніть 25 мл засобу.

Раніше ми розповідали, коли найкраще садити цибулю на зиму. Орієнтуватись слід на погоду.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою  

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину