Лайм

Що таке порошковий манікюр, який все частіше роблять замість гель-лаку

Новинка, яку варто спробувати

Сучасна нейл-індустрія щороку тішить дівчат модними новинками. У 2023 році трендом стали нігті BIAB та порошковий манікюр, який може стати чудовою альтернативою традиційному гель-лаку. Розповідаємо, як виглядають нігті з дип-пудрою, у чому плюси та мінуси такого покриття.

Читайте також: Як виглядає японський манікюр – популярна альтернатива гель-лаку: фото.

Фото: pinterest.com

Порошковий манікюр, він же пудровий манікюр, він же діп-манікюр виконується за допомогою легкого повітряного порошку. Слово dip у перекладі з англійської означає "занурювати". Під час виконання манікюру ніготь занурюється в коробку з пігментованою пудрою і покривається прозорим герметиком. УФ-лампа в цьому процесі не використовується, і це одна з причин, чому цей вид покриття так люблять дівчата та майстри нігтьової естетики.

Фото: pinterest.com

Переваги порошкового манікюру

Пудровий манікюр має безліч переваг. Завдяки простоті, його легко можна зробити вдома, придбавши заздалегідь діп-систему та уважно вивчивши техніку виконання.

Він безпечний для нігтів та не викликає алергію. Зміцнює нігтьову пластину, надає їй здорового вигляду і захищає ніготь від пошкоджень.

Фото: pinterest.com

Нігті з діп-пудрою відрізняються довговічністю. Якщо все зробити правильно, покриття протримається до трьох-чотирьох тижнів. Порошковий манікюр не відшаровується, на ньому не утворюються сколи.

Широка кольорова гама дозволяє зробити манікюр будь-якого трендового відтінку та створити ефектний дизайн. Тож, недосвідчений погляд навіть не відрізнить: покриті нігті гель-лаком або діп-пудрою.

Фото: pinterest.com

Порошковий манікюр не потрібно сушити в лампі, а знімається він за допомогою звичайної рідини для зняття лаку. Нігті замочуються в розчині, після чого порошкове покриття акуратно видаляється.

Читайте також: Що таке європейський манікюр та чим він відрізняється від звичайного: фото.

Однак, крім незаперечних переваг, пудровий манікюр має недоліки, про які варто згадати.

Недоліки діп-пудри

Порошкове покриття щільніше за гель-лак, тому будьте готові до того, що нігті будуть мати більш об'ємніший вигляд і менш натуральний. Якщо на ніготь потрапить багато пудри, ви ризикуєте отримати громіздкий манікюр. Тому все ж таки краще сходити в салон за трендовою новинкою.

Фото: pinterest.com

Однак деякі салони відмовляються від пудрового манікюру через проблеми із санітарією. Якщо занурювати пальці кількох клієнтів в ту саму баночку з порошком, то це може призвести до передачі інфекцій. Щоб не порушувати санітарні норми, майстри часто присипають нігті пудрою зверху або порошок пересипають в ємність для одноразового використання.

Фото: pinterest.com

Попри те, що діп-пудра гіпоалергенна, деякі люди можуть мати непереносимість порошку.

Процедура зняття порошкового манікюру може тривати деякий час. Тому багато хто може спробувати здерти покриття, що може призвести до пошкодження нігтьової пластини.

Фото: pinterest.com


Раніше ми розповідали, що таке мікрофренч – наймодніший варіант французького манікюру на короткі нігті.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою