Лайм

Нігті BIAB стали популярною альтернативою гель-лаку: як роблять цей манікюр

Новинка, яку варто спробувати

Гель-лак – найпопулярніший вид покриття, який дозволяє зробити ідеальний манікюр навіть у домашніх умовах. У 2023 році beauty-індустрія порадувала дівчат чудовою альтернативою традиційному варіанту - нігті BIAB. Цей тренд, як і японський манікюр, рекомендують робити тим, хто віддає перевагу здоровому вигляду нігтів.

Читайте також: Як самостійно зняти нарощені нігті: покрокова інструкція без салонних інструментів.

BIAB – манікюр, зроблений на основі структуруючого гелю, який створили майстри компанії The Gel Bottle з Великої Британії. Їхньою метою було створити нову формулу, яка б не шкодила нігтям.

Фото: Pinterest

Багато жінок не замислюються, що агресивні хімікати та токсини можуть проникати в організм через пори нігтьової пластини. Наприклад, традиційний акрил містить такі канцерогени, як формальдегід та бензол.

Структуруючий гель забезпечує захист та дозволяє нігтям рости швидше. Цей вид покриття м'якший за акрил і товщий за традиційний гель-лак. BIAB-манікюр може стати чудовим вибором для тих, хто має ламкі нігті або має звичку їх гризти.

Зазвичай BIAB-нігті тримаються від двох до чотирьох тижнів, однак термін служби покриття залежить від вашого способу життя. Завдяки новій формулі нігті виглядають гладкими та здоровими на вигляд.

Основні відтінки структуруючого гелю - рожеві, але за бажанням можна покрити нігті гелем іншого кольору поверх основи. Шар такого покриття захищає нігті від гель-лаку, і після його зняття вони не будуть такими ламкими.

Як роблять BIAB-манікюр

Процедура схожа на традиційний метод та займає приблизно 1,5-2 години. Спочатку майстер надає нігтям фору, обрізає кутикулу, а потім наносить на пластину спеціальний склад. Потім покриттю дають підсохнути в ультрафіолетовій лампі. Якщо клієнт просить додати кольори, зверху наноситься гель-лак бажаного відтінку. У такому випадку BIAB є основою.

Фото: Pinterest

Візуально нігті BIAB не відрізняються від гелевих, коли ви вийдете із салону, вони матимуть такий самий гладкий і блискучий вигляд. На відміну від гель-лаку, це покриття зміцнює натуральні нігті і дозволяє зберегти їх міцними, довгими і здоровими.

Читайте також: Що таке європейський манікюр та чим він відрізняється від звичайного: фото.

Фото: Pinterest

Однак такий манікюр може мати ризики. Якщо сталося пошкодження верхнього гелю, потрібно одразу звернутися до свого майстра. Попри те, що до складу структуруючого гелю входять корисні для нігтів інгредієнти, не можна допустити, щоб хімічні речовини контактували з тілом.

До складу покриття входять речовини, які можуть викликати оніхолізис – відокремлення нігтя від нігтьового ложа. Лікування цього патологічного стану може тривати кілька місяців.

BIAB-манікюр не рекомендують робити власницям тонких і схильних до відшаровування нігтів, а також дівчатам, які мають алергію на хімічні речовини.

Фото: Pinterest

Раніше експерти назвали 8 способів прискорити ріст нігтів та зробити їх міцнішими.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї