Лайм

Експерти назвали три найбрудніші частини тіла, які люди рідко миють під час купання

Спеціалісти поділилися детальними поясненнями

Раніше експерти розповіли, як часто треба купатися у душі, а цього разу інші фахівці озвучили не менш цікаву інформацію. Зокрема, вони провели дослідження, після якого дійшли висновку, що найбруднішими частинами тіла є пупок, за вухами та між пальцями ніг.

Дослідники з університету Джорджа Вашингтона вирішили перевірити інформацію, яку вони називають "гіпотезою бабусі", передає видання Real Simple. Адже з дитинства не лише батьки, але й бабусі з дідусями нагадували дітям про те, що слід мити у вище зазначених місцях під час купання.

Читайте також: Чи можна жінкам користуватися чоловічими дезодорантами та антиперспірантами.

Фото: unsplash.com

Лікар Кейт Крендалл разом з іншою частиною команди говорять наступне: "Люди не миють ці три частини тіла так часто, як шкіру, руки та ноги. Внаслідок цього у цих областях можуть з'явитися різні види бактерій, у тому числі і такі, які можуть негативно позначитися на здоров'ї".

Експерти взяли зразки мазків шкіри у 129 аспірантів і студентів, які стали учасниками дослідження, та виявили, що мікроби із ділянок, які миються регулярно, мали більш здоровий мікробіом, аніж за вухами, між пальцями та всередині пупка. Фахівці пояснюють, що якщо такі жирні ділянки тіла не мити достатньо часто, це може спровокувати появу небажаних мікробів, дати їм можливість вплинути на весь мікробіом і потенційно призвести до захворювань шкіри (екземи чи вугрів).

Лаура Перді, доктор медичних наук та лікар сімейної медицини, яка не брала участі у вищезазначеному дослідженні, говорить, що потрібно очищати шкіру всього тіла під час купання, включно з "важкодоступними" та "місцями, про які легко забути".

"Купання допомагає нашому тілу позбутися бруду, запаху та алергенів, які накопичуються на шкірі протягом дня, а також видаляє мертві клітини, піт і природні жири, які знаходяться на поверхні шкірі. Також на вашій шкірі можуть знаходитись бактерії, віруси чи грибки, тому миття цих ділянок є важливим етапом для очищення шкіри", - розповідає експертка.

Читайте на тему: Шість помилок при виборі бюстгальтера, яких припускається майже кожна жінка.

Фото: unsplash.com

Якщо нерегулярно мити за вухами, то, за словами дерматолога Стейсі Талл, накопичення шкірного жиру та бруду може призвести до запальних захворювань шкіри, зокрема себорейного дерматиту - це шкірний аналог лупи на шкірі голови.

Якщо ж не дотримуватися гігієни у зоні між пальцями ніг, то це може призвести до появи грибка нігтів, про що також каже лікар Талл. Основним компонентом накопичення у цій ділянці є мертві клітини та бруд. Також нерегулярне миття між пальцями ніг може стати причиною появи бактеріального дерматиту.

Що стосується пупка, то його також важливо регулярно очищати. "Він має численні шкірні складки, що створює ідеальне середовище для накопичення мертвих клітин шкіри, бруду, поту та інших мікроорганізмів, таких як бактерії та грибки, - говорить лікар Перді. - Це може стати причиною появи запаху, а також зробити область схильною до появи інфекцій. За неправильної гігієни ця ділянка може стати запаленою та червоною, а також може з'явитися свербіж".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня