Лайм

Як часто треба купатися у душі: експерти здивували відповіддю

Щоденне купання виявилося зовсім не обов'язковим

Занадто часте миття голови може нашкодити волоссю, зробити його сухим ламким. А як щодо купання? Існує стереотип, що ходити в душ двічі на день – гігієнічна норма. Ось що про це розповіла дерматолог Мішель Грін виданню Real Simple.

Фото: pexels.com

За словами експертки, у кожного тіла різні потреби. Деяким людям потрібно приймати душ 1-2 рази на день через сильне потовиділення, тоді як іншим, не таким активним, достатньо робити це лише 3 рази на тиждень.

"Важливість особистої гігієни не можна недооцінювати, але шкіра у всіх різна. Залежно від пори року, вашої шкіри та особистих переваг частота прийняття душу може змінюватися протягом року", - пояснює лікар.

Читайте також: Експерти назвали 10 повсякденних звичок, які можуть нашкодити волоссю.

Справа в тому, що восени та взимку шкіра стає більш сухою через холод на вулиці та опалення в приміщеннях. У такому разі вплив води та мила може ще більше її висушити. У літні місяці шкіра жирніє через високу вологість, піт і сонцезахисний крем. У будь-якому випадку Грін рекомендує не залишатися без душу понад 2 дні.

"Залежно від типу дезодоранту, який ви використовуєте, вам може знадобитися частіше мити пахви водою з милом", - зазначає дерматолог.

Якщо ви пропускаєте душ

"Окрім запаху, вам слід потурбуватися про безліч проблем зі шкірою, таких як прищі, подразнення, загострення існуючих шкірних захворювань і навіть дріжджові або грибкові інфекції, - попереджає Грін. - Прищі утворюються, коли відбувається закупорка та запалення сальних фолікулів - не тільки на обличчі, але і на грудях, спині. Без достатнього очищення бактерії, що викликають акне, можуть потрапити в пори".

Читайте також: Експерти назвали засоби для догляду за шкірою, на які не варто витрачати гроші.

Щоб позбутися висипань, рекомендується використовувати мочалку для видалення мертвих клітин шкіри та очищення пор. При цьому важливо мити мочалку в гарячій воді та сушити її між використаннями, щоб запобігти поширенню бактерій.

Фото: pexels.com

Надмірне купання

Надмірне купання може бути небажаним для шкіри. Дерматолог Ліза Чіпс розповіла виданню, що оптимально купатися недовго і в теплій воді. Довгий гарячий душ або ванна розслабляють, але можуть зруйнувати природний шкірний бар'єр і призвести до сухості та подразнень.

Експерти рекомендують використовувати м'які гелі для душу, уникати відлущувальних засобів, щоб підтримувати баланс pH і не позбавляти шкіру здорового мікробіому.

Дізнайтеся також, як часто потрібно прати постіль, ковдри та пледи.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати