Лайм

Як запобігти передчасному старінню: 11 експертних порад для догляду за шкірою

Запам'ятайте ці прості поради

З віком шкіра стає більш тонкою та сухою, з'являються зморшки та інші ознаки старіння. Однак довкілля та спосіб життя можуть іноді викликати передчасне старіння шкіри. Щоб йому запобігти, дотримуйтесь порад Американської академії дерматології – професійної організації дерматологів у США та Канаді.

Читайте також: Експерти назвали засоби по догляду за шкірою, на які не варто витрачати гроші.

1. Щодня захищайте шкіру від сонця.

Незалежно від того, проводите ви день на пляжі або просто прогулюєтеся, захист від сонця необхідний. Ви можете захистити свою шкіру, одягнувши сонцезахисний одяг, наприклад, легку сорочку з довгими рукавами, штани, крислатий капелюх і сонцезахисні окуляри із захистом від ультрафіолету, а також використовуючи сонцезахисний крем широкого спектру дії, SPF 30 або вище. Наносьте сонцезахисний крем щодня на всю шкіру, яка не закрита одягом.

Фото: unsplash.com

2. Користуйтеся автозагаром, а не засмагайте.

Щоразу, коли ви засмагаєте на сонці або в солярії, ви передчасно старите свою шкіру. Сонце та обладнання для засмаги випромінюють шкідливі ультрафіолетові промені, які прискорюють старіння шкіри.

3. Якщо ви курите, киньте.

Куріння значно прискорює старіння шкіри, викликає зморшки, а колір обличчя стає тьмяним та сірим. Тому шкідливої звички краще позбутися.

4. Уникайте повторюваних виразів обличчя.

Коли ви виражаєте емоції, ви скорочуєте основні м'язи. Якщо ви скорочуєте одні й ті ж м'язи протягом багатьох років, ці лінії стають постійними зморшками. Носіння сонцезахисних окулярів може допомогти зменшити зморшки, які спричиняє мруження від сонця.

Фото: unsplash.com

5. Дотримуйтесь здорового, збалансованого харчування.

Результати наукових досліджень показують, що вживання великої кількості свіжих фруктів та овочів може допомогти запобігти передчасному старінню шкіри. А ось харчування, яке містить багато цукру або інших рафінованих вуглеводів, може прискорити старіння.

6. Пийте менше алкоголю.

Алкоголь подразнює шкіру. Він зневоднює шкіру та згодом її пошкоджує. Це може змусити нас виглядати старшими за свої роки.

Читайте також: Як повернути молодий вигляд після 40 років: експерти з краси дали жінкам рекомендації.

7. Тренуйтеся кілька днів на тиждень.

Результати кількох досліджень показують, що помірні фізичні навантаження можуть покращити кровообіг та зміцнити імунну систему. Це, у свою чергу, може надати шкірі більш молодого вигляду.

Фото: unsplash.com

8. Обережно очищайте шкіру.

Очищення шкіри може спричинити подразнення, яке прискорює старіння шкіри. Бережне миття допомагає видалити забруднення та макіяж, не подразнюючи шкіру.

9. Вмивайтеся двічі на день і після сильного потовиділення.

Піт, особливо при носінні шапки або кепки, подразнює шкіру, тому після потовиділення слід якнайшвидше вимити шкіру голови і обличчя.

10. Щодня наносіть зволожуючий крем для обличчя.

Зволожуючий крем затримує воду в нашій шкірі, надаючи їй більш молодого вигляду.

11. Не використовуйте засоби для догляду за шкірою, які спричиняють печіння.

Коли ваша шкіра горить або пече, це означає, що вона подразнена. Подразнення шкіри може зробити її старішою.

Фото: unsplash.com

Дізнайтеся також, як довго потрібно користуватися кремом, щоб зрозуміти, чи дійсно він покращує шкіру.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024