Лайм

Не тримайте їх у ванній: варто знати ці правила зберігання парфумів і туалетної води

Продовжіть "життя" улюбленим ароматам

Парфум – найкращий аксесуар кожної жінки, який здатний тонко підкреслити її індивідуальність. Тому багато поціновувачок парфумерії мають цілу колекцію парфумів та туалетної води. Як правильно наносити парфуми, щоб вони довго пахли ми розповідали раніше, а в цьому матеріалі поділимося правилами зберігання.

Як правильно зберігати парфуми і туалетну воду

Щоб продовжити улюбленому парфуму "життя", варто дотримуватися простих правил: відсутність світла, відсутність вологості, відсутність руху і стабільна температура.

Читайте також: Що буде, якщо використовувати косметику, у якої вийшов термін придатності.

Фото: pixabay.com

Відсутність світла

Найбільша помилка – зберігати парфуми без заводської коробочки у відкритому місці. Прямі сонячні промені або штучне світло лампи згубно позначаються на парфумерній продукції. У парфумах піднімається температура, реакції відбуваються швидше, тому аромат швидше псується. Туалетна вода, залишена на спеці, стане непридатною вже за кілька днів. А парфумерна вода зіпсується набагато швидше, оскільки містить у складі більше натуральних компонентів.

Зберігайте парфуми і туалетну воду в упаковці та в темній шафі.

Фото: pexels.com

Стабільна температура

Ще одне важливе правило зберігання парфуму – стабільна температура. Різкі перепади температури можуть негативно вплинути на склад аромату. Тому не рекомендується тримати флакон із парфумами в автомобілі. Також великою помилкою є зберігання парфумів біля батарей або в холодильнику. В останньому випадку туалетна вода вбере запахи продуктів, що призведе до псування аромату.

Оптимальна температура для зберігання парфумів та туалетної води – 17-22 градуси.

Фото: pexels.com

Відсутність вологості

Поширена помилка багатьох – зберігати парфумерію у ванній кімнаті. Підвищена вологість негативно впливає на формулу аромату. Оптимальна вологість зберігання парфумів і туалетної води не повинна перевищувати 70%.

Читайте також: Брудні пензлі для макіяжу – це не гігієнічно: як їх правильно мити.

Відсутність руху

Парфумерні вироби не люблять струсу, тому не зберігайте їх у висувному ящику та не носіть із собою у сумочці. При постійному русі аромат швидко зміниться і не буде таким, яким був спочатку. Якщо хочете носити парфум із собою, придбайте міні-версію або пробник. А великий флакон залиште вдома і дотримуйтеся всіх вищезгаданих правил зберігання.

Фото: pexels.com

Дізнайтесь також, що буде, якщо ніколи не мити щітку для волосся.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми