Лайм

Як довго треба користуватися кремом, щоб зрозуміти, чи він дійсно покращує шкіру

Експерти відповіли на популярні запитання

Купуючи новий засіб для догляду за шкірою, кожен хоче, щоб він спрацював якнайшвидше. Але що робити, якщо ефект довго не проявляється? Зморшки не розгладжуються, запалення не гояться, шкіра не сяє молодістю. Чи означає це, що цей продукт - марна втрата коштів, чи потрібно почекати трохи довше? Ось що про це розповіли експерти виданню Real Simple.

Дерматолог і доктор медичних наук із Бостона Ранелла Хірш говорить, що очікувати ефекту доглядової косметики слід як мінімум через 6-8 тижнів, хоча зазвичай це 8-12 тижнів.

Читайте також: Пластичний хірург спростувала п'ять поширених міфів про зморшки та старіння.

Фото: Getty Images

"Практично неможливо побачити такі повільні поступові зміни, просто дивлячись у дзеркало, - каже Хірш. - Ось чому дуже корисно мати деякі базові показники чи фотографії для порівняння, щоб ви покладалися не на суб'єктивну інтерпретацію, а на деякі факти".

За словами дерматолога Ребекки Маркус, час, необхідний для прояву помітних ефектів, дуже різниться залежно від інгредієнтів препарату.

Зволожуючі засоби

Для продуктів, що містять зволожуючі та підтягуючі інгредієнти, результати можуть проявитися вже за кілька днів. Наприклад, гіалуронова кислота миттєво притягує вологу до шкіри, а кераміди можуть ефективно розгладжувати, пом'якшувати та зволожувати шкіру всього за три дні. Ось чому засоби, що містять гіалуронову кислоту, кераміди та інші подібні інгредієнти, зазвичай забезпечують негайний візуальний ефект.

Читайте також: Які засоби догляду за шкірою варто додати до своєї косметички: поради експертів.

Антиоксиданти

Такі інгредієнти, як вітамін С, зелений чай, ніацинамід або ресвератрол допомагають захистити поверхню шкіри від окислювального стресу, освітлюють, а також стимулюють вироблення колагену. Зазвичай їм потрібно більше часу, щоб проявився ефект. Лікарка Маркус говорить, що потрібно близько 3 місяців, щоб став помітним ефект стимуляції колагену. Тим часом освітлювальні ефекти проявляються швидше, протягом 2-4 тижнів. Зменшення зморшок займає трохи більше часу, близько 3-4 місяців.

Фото: Getty Images

Кислоти та хімічні ексфоліанти

Молочна, мигдальна, гліколева, саліцилова та інші кислоти діють негайно. Вони хімічно відлущують шкіру, її відмерлі клітини. Ви помітите більш сяючий колір обличчя протягом кількох годин, але помітні результати очищення шкіри з'являться приблизно через місяць. Омолоджуючі засоби з кислотами зазвичай вимагають від 4 до 6 місяців постійного використання продукту.

Читайте також: Як не зіпсувати шкіру домашніми засобами: корисні поради косметолога.

Ретиноїди

Ці компонетні вважаються золотим стандартом у догляді за шкірою. Вони прискорюють клітинний обмін, покращують текстуру і тон шкіри, стимулюють вироблення колагену, зменшують зморшки, лікують акне та мінімізують появу післязапальної гіперпігментації. На жаль, ці ефекти проявляються через деякий час і пов'язані з досить значними ризиками, включаючи подразнення, сухість і навіть лущення шкіри.

Хоча шкірі потрібно близько місяця адаптації до постійного використання ретиноїдів, для отримання найбільшого ефекту потрібно від 2 до 6 місяців. Це не означає, що ви не побачите жодних переваг: ретиноїди працюють трохи швидше, відлущуючи відмерлі клітини шкіри та прочищаючи пори.

Раніше експерти розповіли, як визначити свій тип шкіри та підібрати щоденний догляд.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати