Початок грудня - оптимальний час для складання меню на Новий рік. Все більшою популярністю у кулінарів користуються оновлені рецепти класичних святкових салатів. Раніше ми розповідали, як приготувати олів'є з тунцем, а тепер підібрали рецепт "Шуби" у виглдяді рулету. Готується такий салат у лаваші, тому їсти його дуже зручно.
Інгредієнти: 2 невеликі буряки, 1 середня морква, 5 яєць, 350 г оселедця, 2 лаваша, 6 ст. ложок майонезу, зелень для оздоблення.
Читайте також: Що покласти в салат із сухариками: три простих рецепти на кожен день.
Приготування:
Буряк і моркву відварюємо або запікаємо в духовці до готовності, коли вони будуть легко проколюватися ножем. Яйця відварюємо круто.
Перший лаваша кладемо стіл, змащуємо його майонезом, а зверху натираємо буряки. На нього кладемо ще один лаваш, знову змащуємо його майонезом, натираємо яйце та моркву. Всі компоненти рівномірно розподіляємо по поверхні лаваша, щоб ніде не було великих "прогалин".
Акуратно згортаємо лаваш і кладемо в холодильник на 1 годину, щоб усі шари просочилися.
Розрізаємо лаваш на порційні рулетики, кладемо їх на велику пласку тарілку, а зверху викладаємо по одному шматочку оселедця. Перед подачею на святковий стіл рибу можна прикрасити кропом чи іншою зеленню на власний смак.
Раніше ми розповідали, як готувати "Мімозу" з різними рибними консервами.
Переглянути цей допис до Instagram
Цікаві новини для вас:
Рецепт святкового салату з копченою куркою до Нового року, який всі будуть перепитувати.
Рецепт "миколайчиків" – традиційних медових пряників, які готують на День Святого Миколая.
Салат з куркою "Різдвяний вінок" - оригінальна страва на святковий стіл: як її приготувати.