Лайм

Як вивести жовті плями на матраці: допоможе простий домашній засіб з двох інгредієнтів

Все необхідне ви знайдете на власній кухні

Плями на подушках і матрацах неминучі, особливо якщо в оселі живуть маленькі діти або домашні улюбленці. Щоб позбавитися від забруднень не обов'язково вдаватися до дорогих засобів. Рідину для виведення плям можна легко зробити своїми руками, використовуючи підручні інгредієнти. Якщо ви вже читали, як освіжити подушку, как пожовтіла, дізнайтеся, як почистити матрац від жовтих плям в домашніх умовах.

Читайте також: Що робити з подушками, щоб на них не з'явилися жовті плями: корисні поради.

Як пише Express.co.uk, для вирішення цієї проблеми існує народний спосіб, яким поділилася шанувальниці місіс Хінч (справжнє ім'я Софі Хінчліфф) – експертки з чистоти та авторки бестселерів про прибирання. Британська інфлюєнсерка має групу в соцмережі "Поради і рекомендації з прибирання", куди заходять її фанати, щоб поділитися власними лайфхаками для вирішення поширених побутових проблем.

Фото: pinterest.com

Прибиральниця Люсі Хілл опублікувала фото свого матраца "до" та "після" і написала: "Я просто хотіла поділитися порадою, яку знайшла в Інтернеті, коли боролася з плямами поту та крові на матраці".

Жінка розповіла, що використовувала харчову соду та білий оцет, і була приємно вражена результатом. Вона перерахувала кроки, які необхідно зробити господаркам, які будуть використовувати цей народний метод для видалення плям на матраці.

Для початку нанесіть соду на пляму. Зверху розпиліть трохи оцту - рівно стільки, щоб покрити пляму. Наносячи розчин оцту, пам'ятайте, що краще менше, ніж більше. Мета – зволожити матрац, а не намочити його. Перезволоження матраца може призвести до появи цвілі та грибка.

Читайте також: Як почистити засмальцьований диван: ефективні засоби проти плям на оббивці.

Залиште ці два кухонні інгредієнти "бульбашитися" приблизно на 30 хвилин, а потім приберіть розчин чистою ганчіркою.

При з'єднанні харчової соди та оцту відбувається хімічна реакція, внаслідок якої утворюються вода та вуглекислий газ. Ця шипуча реакція сприяє розчиненню та видаленню плям.

В якості альтернативи можна використовувати насадку для пилососа, щоб видалити залишки засобу для чищення. Після цього промокніть тканиною, змоченою у чистій холодній воді.

Щоб запобігти появі плісняви та грибка, необхідно дати матрацу повністю висохнути, перш ніж класти на нього постільні речі. Щоб прискорити процес висихання, відкрийте вікна або скористайтесь вентилятором.

Фото: Getty Images

Раніше експерти розповіли, як часто потрібно прати постіль, ковдри та пледи.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину