Лайм

Для чого заморожувати і сушити мандаринові шкірки: корисний лайфхак для дому

Господині на замітку

Кожен із нас не раз стикався в побуті з поширеною проблемою появою неприємного запаху на кухні, в холодильнику або у взутті. Для того, щоб позбутися його, можна купити спеціальні освіжувачі в магазині або ж використати підручні засоби, наприклад, жмих від кави. theLime вирішив поділитися перевіреним лайфхаком, як освіжити взуття чи повітря в кімнаті за допомогою мандаринових шкірок.

Читайте також: Топ-5 швидких та дієвих способів позбутися неприємного запаху на кухні.

Фото: pixabay.com

У багатьох зима асоціюється із запахом мандарин. Однак чимало з нас робить поширену помилку викидає мандаринові шкірки в смітник. У той же час досвідчені господині знають, що мандаринові шкірки можуть бути дуже корисними в побуті.

Виявляється, із них можна зробити натуральний освіжувач повітря. Для цього промиваємо шкірки, нарізаємо їх невеликими шматочками і ретельно просушуємо. Потім розкладаємо їх у тканинні або паперові мішечки і викладаємо в кухонні ящики, на полиці або будь-які інші місця в квартирі.

Читайте також: Як освіжити диван: позбутися плям і запаху допоможуть сіль, оцет та чайні пакетики.

Можна також розкласти мандаринові шкірки на батареях. Завдяки теплу аромат цитрусових стане інтенсивнішим і швидко наповнить повітря у приміщенні.

За допомогою шкірки від мандаринів можна позбутися неприємного запаху у вуличному взутті та кімнатних капцях. Просто викладаємо кілька шкірок усередину і залишаємо на декілька годин або навіть на всю ніч. Запах швидко зникне.

Щоб завжди мати під рукою шкірки для різних потреб, їх необхідно правильно зберігати. Нарізаємо їх на шматочки і заморожуємо в морозильній камері в спеціальних пакетах-слайдерах або викладаємо в скляну банку з кришкою та зберігаємо в сухому і темному місці.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Кімнатні капці неприємно пахнуть: як позбутися запаху за допомогою підручних засобів.
  2. Як вивести запах секонд-хенду з одягу: лайфхак для прання з оцтом та содою.
  3. Чим прибрати неприємний запах у мікрохвильовій печі: підручні засоби впораються найкраще.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити