Лайм

Блогерка поділилася незвичайним рецептом млинців: виходять тонкими і дуже смачними

Поекспериментуйте у вихідні

У 2024 році веселе народне свято Масляна, яке символізує проводи зими та зустріч весни, розпочинається 11 березня і закінчується Прощеною неділею (17 березня), коли потрібно просити вибачення у всіх рідних. Протягом усього тижня прийнято готувати млинці, а в Україні ще й вареники, а також ходити один до одного в гості. theLime ділиться незвичним варіантом млинців за рецептом Дарини Сіліної – українського фудбогера та фотографа для кулінарної індустрії.

У своєму Instagram Дарина показала, як приготувати млинці на фруктовому йогурті. Зазначимо, що до натурального йогурту з нейтральним смаком можна також додати фруктове або ягідне пюре.

Читайте також: Тонкі млинці можна готувати не лише на молоці, а й на кефірі: простий рецепт до Масляної.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / instagram.com/man_darinka.food

Інгредієнти: фруктовий йогурт (400 мл), яйця (3 шт.), пшеничне борошно (150 г), цукор (1-2 ст. л.), холодна вода (100 мл), рафінована олія (50 мл), харчова сода (0,5 ч. л.), сіль (щіпка).

Приготування:

У глибокому посуді з'єднуємо яйця, цукор, соду та сіль. За допомогою міксера збиваємо суміш протягом 10 хвилин до отримання світлої та пишної маси.

У яєчну суміш додаємо фруктовий йогурт. Перемішуємо до однорідності інгредієнти за допомогою міксера.

У декілька прийомів додаємо просіяне через сито пшеничне борошно, щоразу перемішуючи тісто до однорідної консистенції. Щоб млинці вийшли еластичними та не прилипали до сковороди під час смаження, додаємо в тісто рафіновану олію.

Перевіряємо густоту тіста, за необхідності додаємо в нього трохи холодної води, щоб зробити його рідкішим.

Читайте також: Як готувати вареники, щоб вони не розварювалися: рецепт тіста та смачної начинки.

Залишаємо тісто на 20 хвилин, щоб воно настоялось і розвинулась клейковина.

Млинцеву сковороду розігріваємо на плиті, змащуємо її невеликою кількістю олії, використовуючи кулінарний пензлик. Наливаємо на розігріту сковороду невелику кількість тіста. Обертаючи сковороду круговими рухами, рівномірно розподіляємо тісто по всьому її периметру.

Коли млинець підрум'яниться з одного боку, акуратно перевертаємо його на інший бік, тримаємо ще буквально півхвилини і прибираємо на тарілку.

Готові млинці на йогурті подаємо до столу з улюбленим джемом, медом, кленовим сиропом, сметаною чи шоколадом. За бажанням кожен млинець можна змастити вершковим маслом.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / instagram.com/man_darinka.food

Цікаві новини для вас:

  1. Підійдуть до будь-якого гарніру: рецепт ніжних рибних тюфтель у томатному соусі.
  2. Що обов'язково має бути на столі у Прощену неділю: рецепт традиційної страви.
  3. Що таке лахмаджун і чому цей рецепт "турецької піци" став хітом у мережі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні